Csupasport: a csinos táncosnő is fut a gerincsérültekért

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 20:31
Címkék
Magyarországi idő szerint május 9-én 13 órakor rajtolnak a Wings for Life World Run futóverseny résztvevői, akik aktivitásukkal jótékony célt szolgálnak. Az eseményen Molnár Andrea is indul.

– Miért érezte fontosnak, hogy rajthoz álljon a Wings for Life World Run futóversenyen?
– Egyrészt érdekesnek, izgalmasnak tartom a mozgórajtot, és azt, hogy végig egy követő autó üldözi a futókat – mondta Molnár Andrea táncosnő. – Emellett nagyon ki voltam már éhezve a közösségi élményre. Egyedül és a kutyámmal sokat futok, de teljesen más, amikor másokkal együtt tehetem ugyanezt. Leginkább ezért várom nagyon a rajtot. A futás önmagában is nagyon klassz, óriási élmény, de különlegessé teszi a versenyt, hogy ezzel jótékony célt is szolgálunk. Szerencsére soha nem volt komolyabb sportbalesetem, de átérzem azoknak a helyzetét, akiket valamilyen betegség, sérülés hátráltat. Azért is lett annyira kedves a szívemnek ez a kezdeményezés, mivel így tudom leróni a tiszteletemet azok felé, akik valamilyen nehézséggel küzdenek, és nem állhatnak rajthoz.– Miért érezte fontosnak, hogy rajthoz álljon a Wings for Life World Run futóversenyen?
– Egyrészt érdekesnek, izgalmasnak tartom a mozgórajtot, és azt, hogy végig egy követő autó üldözi a futókat – mondta Molnár Andrea táncosnő. – Emellett nagyon ki voltam már éhezve a közösségi élményre. Egyedül és a kutyámmal sokat futok, de teljesen más, amikor másokkal együtt tehetem ugyanezt. Leginkább ezért várom nagyon a rajtot. A futás önmagában is nagyon klassz, óriási élmény, de különlegessé teszi a versenyt, hogy ezzel jótékony célt is szolgálunk. Szerencsére soha nem volt komolyabb sportbalesetem, de átérzem azoknak a helyzetét, akiket valamilyen betegség, sérülés hátráltat. Azért is lett annyira kedves a szívemnek ez a kezdeményezés, mivel így tudom leróni a tiszteletemet azok felé, akik valamilyen nehézséggel küzdenek, és nem állhatnak rajthoz.

– A verseny egyik különlegessége, hogy addig tart, amíg a követő autó virtuálisan az utolsó versenyzőt is elkapja. Van konkrét célja, vagy inkább szimplán a futás szeretete motiválja?
– Természetesen lelkiismeretesen készülök, edzek, de az utóbbi években abszolút örömfutó lettem. Ha ezt a szemléletet másoknak is át tudom adni, már önmagában nagy siker. Az életben annyi területen állítunk fel magunknak célt, limitet, miért ne lehetne ez egy belülről jövő késztetés, hogy fussunk? Miért ne tehetnénk ezt csak azért, hogy jól érezzük magunkat? Sportolóként persze van bennem egészséges versenyszellem, de már nem vagyok a számok rabja.

A teljes interjú bővebben a Csupasport.hu oldalon olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik