Csupasport: a Balaton-átúszás sokaknak bakancslistás

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 21:04
null
(Fotó: csupasport.hu)
Címkék
Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója sok háttér-információt mondott el az év szabadidős sporteseményének választott Balaton-átúszásról.

– A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi mellett ült az Év Sportolója Gálán. Elhívta a Balaton-átúszásra vagy a budapesti maratonra?
– Igen, megkérdeztem, hogy fut-e, hiszen lehetne a verseny arca – felelte a Csupasport érdeklődésére Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója. – Sok korábbi magyar focista nagy futó, például Dombi Tibor, Hrutka János és Lisztes Krisztián, akik negyvenkét évesen teljesítették először a maratoni távot, Dombi Tibi ráadásul hihetetlenül gyors is. Rossi mester néhány évvel a visszavonulása után feladta a futást a térde miatt, mostanában heti két alkalommal nordic walkingol.

– Hosszú évek munkájának méltó visszaigazolása, hogy a Balaton-átúszást választották az év szabadidős sporteseményének?
– A Lidl Balaton-átúszás bármilyen összehasonlításban Magyarország vezető sporteseménye. Nagyon régóta, negyven éve kerül megrendezésre, jó a színvonal, jelentős a tömeg. Az átlag szabadidős rendezvények létszáma nem haladja meg az ezer főt sem, míg egyediségével a Balaton-átúszás kiemelkedik a néhány, tízezernél több embert megmozgató esemény közül is. A tavat az egész ország imádja, mert egyedi, és történelme van, az átúszás pedig bakancslistás esemény.

– Tavaly tizenkétezer indulót regisztráltak az eseményen, fel lehet srófolni ezt a számot idén?
– Nem célunk, mert a víz befogadóképessége csak abban az esetben lehetne sokkal több, ha garantálva lenne az egész napos jó idő. Az elmúlt hét évben csak egyszer nem kellett korlátozni a vízbe lépés idejét...

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik