D. Á.
2023.01.31 21:04 Frissítve: 2023.01.31 22:32

Csupasport: a Balaton-átúszás sokaknak bakancslistás

Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója sok háttér-információt mondott el az év szabadidős sporteseményének választott Balaton-átúszásról.

(Fotó: csupasport.hu)

 

 – A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi mellett ült az Év Sportolója Gálán. Elhívta a Balaton-átúszásra vagy a budapesti maratonra?
 – Igen, megkérdeztem, hogy fut-e, hiszen lehetne a verseny arca – felelte a Csupasport érdeklődésére Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója. – Sok korábbi magyar focista nagy futó, például Dombi Tibor, Hrutka János és Lisztes Krisztián, akik negyvenkét évesen teljesítették először a maratoni távot, Dombi Tibi ráadásul hihetetlenül gyors is. Rossi mester néhány évvel a visszavonulása után feladta a futást a térde miatt, mostanában heti két alkalommal nordic walkingol.

 – Hosszú évek munkájának méltó visszaigazolása, hogy a Balaton-átúszást választották az év szabadidős sporteseményének?
 – A Lidl Balaton-átúszás bármilyen összehasonlításban Magyarország vezető sporteseménye. Nagyon régóta, negyven éve kerül megrendezésre, jó a színvonal, jelentős a tömeg. Az átlag szabadidős rendezvények létszáma nem haladja meg az ezer főt sem, míg egyediségével a Balaton-átúszás kiemelkedik a néhány, tízezernél több embert megmozgató esemény közül is. A tavat az egész ország imádja, mert egyedi, és történelme van, az átúszás pedig bakancslistás esemény.

 – Tavaly tizenkétezer indulót regisztráltak az eseményen, fel lehet srófolni ezt a számot idén?
 – Nem célunk, mert a víz befogadóképessége csak abban az esetben lehetne sokkal több, ha garantálva lenne az egész napos jó idő. Az elmúlt hét évben csak egyszer nem kellett korlátozni a vízbe lépés idejét...

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

 

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.

2023.03.25 22:48:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A ma húsz esztendeje elhunyt Molnár Dániel volt ugyanis a homo ludens, a játékos ember megszemélyesítője. Mindig, mindenhol, mindenkivel és mindent is játszott. Még játék közben is igyekezett valami mást is játszani.