Birkózás: Takács István ezüstérmes Varsóban

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 08:32
null
Takács István szoros mérkőzésen maradt alul a döntőben (Fotó: MBSZ/UWW)
Véget ért Varsóban a tokiói olimpia előtti utolsó, mindhárom szakág számára megrendezett nemzetközi rangsorviadal (UWW Rankings), a női Lengyel Nagydíj, a szabadfogású Ziolkowski- és a kötöttfogású Pytlasinski-emlékverseny - tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség. 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Lévai Tamás ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúaknál a varsói viadalon. A magyar versenyzők további három érmet nyertek Lengyelországban.

A junior vb- és Eb-első Takács István (87 kg) egy lengyel rivális után legyőzte a vb-ezüstérmes, tokiói kvótás üzbég Rusztam Aszakalovot, s a döntőben is csak 1–1–gyel (később szerzett ponttal) kapott ki a tavalyi Európa-bajnok ukrán Szemen Novikovtól. Varsóban született még két bronzérmünk is a szokásosnál egy-egy súllyal feljebb szereplő Kecskeméti Krisztián (63 kg), valamint az idei 67 kilós U23-as Eb-aranyérmes Váncza István (72 kg) jóvoltából.


Ezen a héten kerül sor Törökországban a kötöttfogású Vehbi Emre-emlékversenyre, amelyen a szakág mind a négy magyar tokiói kvótása – Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77 kg), Lőrincz Viktor (87 kg) és Szőke Alex (97 kg) – szőnyegre lép.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik