Birkózás: Lőrincz klubérdekből egy súlycsoporttal feljebb indul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.03. 11:51
Március 4-én, szombaton az ESMTK otthonában, a Kruj Iván Sportcsarnokban (1202, Budapest, Mártírok útja 205.) lesz az idei kötöttfogású országos bajnokság. Tavaly 24 klub 87 versenyzője veselkedett neki a szakági ob-nak Miskolcon, most a nevezések alapján 28 egyesület 115 sportolója vetélkedik egymással a pesterzsébeti szőnyegeken.

A létszámnövekedés többek között annak is köszönhető, hogy mint ismert, a Magyar Birkózószövetség elnöksége a közelmúltban úgy döntött, hogy határon túli nemzettársaink is elindulhatnak a különböző országos bajnokságokon. A nevezéseket nézve a mezőny mintegy tíz százaléka lehet külhoni birkózó.a Magyar Birkózószövetség elnöksége a közelmúltban úgy döntött, hogy határon túli nemzettársaink is elindulhatnak a különböző országos bajnokságokon. A nevezéseket nézve a mezőny mintegy tíz százaléka lehet külhoni birkózó.

Ami a válogatottakat illeti, Sike András szövetségi kapitány elmondta, hogy mindenki elindul legjobbjaink közül, egyedül a 2009-es világbajnok Kiss Balázs szereplése kérdéses sérülés miatt, bár nevezett és már edz is. A vb- és Eb-győztes Bácsi Pétert bőrbetegség hátráltatta, de birkózik, ezúttal 85 kilóban. E kategória válogatottja, a vb- és Eb-bronzérmes, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor viszont klubérdekből eggyel feljebb, a 98 kilósok között próbálkozik (a német Bundesligában is ezt tette egyébként). Bátyja, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Eb-győztes Lőrincz Tamás új súlya, a 75 kg favoritja.

Az országos bajnokság 10.30-kor kezdődik, a megnyitóra és a döntőkre a tervek szerint 14.30-tól kerül sor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik