Asztalitenisz-vb: férficsapatunk Románia ellen megszerezte első győzelmét

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 15:40
null
Szudi Ádám a Hongkong elleni után, Románia ellen is fontos győzelmet szerzett (Fotó: WTT)
A csengtui csapat-világbajnokság második napján a férfiak remek játékkal 3:2-re legyőzték az esélyesebbnek tartott románokat, a nők viszont 3:1-es vereséget szenvedtek Szlovákiától.

Mindkét válogatottunkra nehéz nap várt Csengtuban, az 56.csapat-világbajnokságon. A pénteken Hongkongtól 3:1-es vereséggel kezdő férficsapatunk Románia ellen állt asztalhoz, s a túloldalon természetesen ott volt a stabilan Top 100-as, párosban világbajnoki ezüstérmes, egyesben pedig Eb-2. Ovidiu Ionescu. Első számú játékosunk, a világranglista 108. helyét elfoglaló Majoros Bence Hongkong ellen kisebb sérülés miatt nem játszott, a románokkal szemben viszont már számított rá Muskó Péter szövetségi kapitány.

„Erős csapat vár ránk, az ellenfélnél az idősebb Ionescu testvér, Ovidiu a Bundesligában edződik, a fiatalabb Eduard elődöntős volt az U21-es Európa-bajnokságon és Szőcs Hunor is sokáig játszott a német élvonalban” – mondta a mérkőzés előtt a kapitány, hozzátéve, hogy természetesen nyerni szeretnének.

A Hongkonggal szemben remek teljesítményt nyújtó Szudi Ádám ezúttal is megadta az alaphangot, kétjátszmás hátrányból fordítva legyőzte Szőcs Hunort. Amint arra számítani lehetett, Ovidiu Ionescuval nem bírtak a mieink, előbb Majoros, később pedig Szudi is kikapott tőle, de mivel Lakatos Tamás Eudard Ionescut, Majoros pedig Szőcsöt legyőzte, a vége 3:2-es magyar siker lett.

„Nagy meccs volt" – kezdte értékelését Muskó Péter. „Szudi 0:2-ről jött vissza, Lakatos az első szett után nagyon szépen játszva hozta a kiemelt fontosságú párharcot, Majoros pedig éppen a legjobb pillanatban, a mindent eldöntő ötödik találkozón talált magára. A játék képe alapján simábban is nyerhettünk volna.”

Rossz hír, hogy Majoros a mérkőzés közben kicsit rásérült, így kérdés, hogy a vasárnap délelőtt magyar idő szerint 10 órakor kezdődő Irán elleni összecsapást tudja-e vállalni.

Női csapatunk az Üzbegisztán elleni 3:1-es győzelemmel a tarsolyában várta a Szlovákia elleni találkozót. Ha válogatottunk a legjobb összeállításban tud kiállni, az esélyek inkább a mieink mellett szólnak, de mivel Póta Georgina családi okok miatt nem vállalta a vb-szereplést, Nagyváradi Mercédesz pedig pozitív koronavírusteszt miatt nem utazhatott el Kínába, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány paklijában a rutinos Madarász Dóra mellett két vb-újonc, Hartbrich Leonie és Dari Helga maradt, vagyis a papírforma inkább az ellenfél mellett szólt. A szlovákok a 3:1-es sikerüket elsősorban az ellenfél legjobbja, a világranglista-48. Barbora Balazovának köszönhették.

„Balazová valóban nagyon jól játszott, s ez döntő volt” – fogalmazott Bátorfi Zoltán, aki természetesen továbbra is bízik a továbbjutásban, mint mondta „a lengyeleket mindenképpen le kell győzni, aztán majd meglátjuk, ez elég lesz-e a nyolcaddöntőbe kerüléshez”.

Női válogatottunk vasárnap szabadnapos, hétfőn, magyar idő szerint 13 órakor Japán következik.

56. CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, CSENGTU
Férfiak. 3. csoport:

Magyarország–Románia 3:2
Szudi Ádám–Szőcs 3:2 (–9, –9. 11, 6, 4)
Majoros Bence–O. Ionescu 1:3 (–5, –8, 7, –4)
Lakatos Tamás–E. Ionescu 3:1 (–5, 6, 6, 3)
Szudi–O. Ionescu 1:3 (7, –2, –8, –8)
Majoros–Szőcs 3:0 (8, 6, 8)

Hongkong–Irán 3:2
Az állás: 1. Magyarország 3 pont/2 mérkőzés, 2. Japán 2/1, 3. Hongkong 2/1, 4. Irán 2/2, 5. Románia 1/1

Nők. 2. csoport:
Szlovákia–Magyarország 3:1
Kukulková–Madarász Dóra 0:3 (–10, –7, –6)
Balazová–Dari Helga 3:0 (6, 4, 9)
Labosová–Hartbrich Leonie 3:1 (6, 8, –9, 3)
Balazová–Madarász 3:1 (7, 8, –7, 7)

Lengyelország–Üzbegisztán 3:2
Az állás: 1. Szlovákia 3 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 3/2, 3. Lengyelország 2/1, 4. Japán 2/1, 5. Üzbegisztán 2/2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik