Asztalitenisz: Póta drámai meccsen búcsúzott ázsiai ellenfelével szemben

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.27. 19:43
null
Póta Georgina nagyon közel volt ahhoz, hogy legyőzze dél-koreai ellenfelét (Fotó: WTT)
A dohai star contender-verseny főtáblájának első napján Póta Georgina, Madarász Dóra és a Majoros Bence, András Csaba férfi páros is vereséget szenvedett.

 

A Dohában zajló WTT-sorozat star contender-versenyén a kvalifikációra kényszerülő magyarok közül csak a Majoros Bence, András Csaba duó vette sikerrel a selejtezőt, így ez a páros csatlakozott az alapból a főtáblára sorolt további négy magyar egységhez.

„Majorosék a selejtezőben kifejezetten jól játszottak, nagyon szép eredmény, hogy egy erős szingapúri párost is legyőztek – értékelt férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Muskó Péter.Pláne, hogy Bence reggel nyolctól egészen estig a teremben volt, három mérkőzést játszott, így nem jutott elegendő ideje a regenerálódásra, emiatt nem sikerült neki egyesben a főtáblára jutnia.”

A Majoros, András duónak sem sok ideje maradt a pihenésre, ugyanis már a vasárnap reggeli programban jelenése volt, a nyolcaddöntőben a japán Tanaka Juta, Kizukuri Juto kettős volt az ellenfél. A mieink jól kezdtek, az első két játszmában végig egyenrangú ellenfelek voltak, sőt a másodikban szettlabdájuk is volt, ám miután nem tudták értékesíteni, a harmadik etapban már nem volt esélyük a győzelemre.

A selejtező nélkül a főtáblára kerülő magyarok közül Madarász Dóra és Póta Georgina is bemutatkozott vasárnap, női egyesben a 32 közé jutásért álltak asztalhoz. Madarászra (világranglista-60.) a 27 éves Linda Bergström (59.) várt, s jól is kezdett, az első szettet nagyon simán hozta, a folytatásban azonban a svéd átvette az irányítást és mivel a játszmák hajrája az övé volt, 3:1-re győzött.

Póta (50.) a papírforma alapján még nehezebb feladat előtt állt, a dél-koreai Csoj Hju Dzsu (65.) húzós ellenfélnek ígérkezett. A 23 éves balkezes ázsiairól érdemes tudni, hogy kínai születésű, tagja volt a 2018-as Ázsia Játékokon bronzérmet szerző válogatottnak, s ugyan a világranglistán jelenleg Póta mögött áll, ez vélhetően csak átmeneti állapot, hiszen jegyezték őt már a 36. helyen is. Póta nagyszerűen kezdett, az első két és fél játszmában nem is engedte át a vezetést a dél-koreainak, aki a harmadik szettben időt kért, s attól kezdve megváltozott a játék képe: Csoj magára talált, kiegyenlített, a döntő játszma pedig drámai végjátékot hozott, mindkét játékosnak több meccslabdája is volt, végül az idegek csatáját az ázsiai bírta jobban, aki a döntő játszmát 21:19-re megnyerve jutott tovább.

A mieink számára ezzel egyesben véget ért a verseny, a Póta, Madarász női és az Ecseki, Madarász vegyes páros azonban még talpon van, a folytatásban mindkét duó a nyolcaddöntőben áll asztalhoz.

ASZTALITENISZ
WTT-SOROZAT, 3. KATEGÓRIA (STAR CONTENDER), DOHA
Férfiak, Páros, Nyolcaddöntő:

Tanaka, Kizukuri (japán)–Majoros Bence, András Csaba 3:0 (9, 12, 4)
Nők, egyes (a 32 közé jutásért)

Bergström (svéd)–Madarász Dóra 3:1 (–4, 8, 13, 10)
Csoj Hju Dzsu (dél-koreai)–Póta Georgina 3:2 (–10, –5, 12, 8, 19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik