Ajánló: Könnyű verseny nem létezik – Korda Evelin

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 16:25
Korda Evelin még csak 25 éves, de a neve már meghatározó minden amatőr terep- vagy akadályfutó-versenyen, sőt, a Csupasportnak elmondta, hogy újabban a triatlon felé is kacsingat.

Korda Evelin 2016 májusában vett részt élete első akadályfutó-versenyén Visegrádon, ami teljesen elbűvölte. Mint mondja, az első perctől kezdve imádta a futás/ügyesség/erőnlét kombinációját, és rögtön felcsillant a szeme, jól is akart teljesíteni, mert érezte magában a motivációt, így sikerült is a legjobb tíz közé küzdenie magát.

„Akkor azért már jártam futni egy ideje, miután felhagytam a kosárlabdával és a kézilabdával, futópadon is és terepen is szívesen edzettem, nyilván teljesen rendszertelenül, csak úgy bele a közepébe mentalitással, ami jólesett és lefárasztott” – mondta a Pécsről származó, de Sárospatakon nevelkedett amatőr futó, aki saját bevallása szerint nem készült a versenyre, sőt, fogalma sem volt, mi vár rá, de biztos volt benne, hogy képes lesz lefutni a rá váró hat-hét kilométert.

A vele folytatott teljes beszélgetést elolvashatják a Csupasporton, ahol láthatják a gördeszkás legenda, Tony Hawk videóját arról, hogyan teszteli az olimpiai pályát Tokióban, ahol szakkommentátorként van jelen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik