AIPS: Csisztu Zsuzsa ismét műsorvezető lesz a globális díjátadón

Vágólapra másolva!
2021.03.16. 13:19
null
Csisztu a tavalyi gálán debütált (Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter)
A március 22-én, hétfő este 19.30-kor kezdődő AIPS Sport Media Awards virtuális ceremónia központi helyszíne a vigevanói reneszánsz kastély lesz, Csisztu Zsuzsa egy budapesti stúdióból moderálja majd a rendhagyó díjátadót. Szilágyi Anna sportfotója még versenyben van a fődíjért a fiatalok kategóriájában – számolt be róla a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hivatalos Facebook-oldalán a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) hivatalos honlapján megjelent hír alapján.

Egy évvel azután, hogy a Sport Televízió, az Antenna Hungaria és az internetes közvetítés jóvoltából Budapestre, a Corinthia Hotel báltermére figyelt a sportújságíró szakma, ezúttal öt kontinens több száz vendégének helyszíni jelenléte nélkül, virtuális díjátadó keretében ismerik el a beérkezett 1871 pályamű közül azokat, amelyeket a legjobbnak talált az AIPS végrehajtó bizottsága által kialakított, szűkített listákról válogató rangos nemzetközi zsűri.

Az úgynevezett shortlisten még négy kategóriában volt magyar pályamű: Somogyi Zsófia a rádiós anyagok között, Csurka Gergely az írott sajtó kategóriában, míg a 30 év alattiak mezőnyében Szilágyi Anna a fotósok, Balázs Boldizsár pedig az írott anyaggal pályázók között került a rövidebb listára, s közülük Szilágyi Annának a budapesti Eb-n készült, a Fradi.hu-n publikált vízilabdaképe a legjobb öt (holtverseny miatt ez esetben hat) jelölt között is ott van, tehát szurkolhatunk a magyar fotográfus hölgynek a jövő hétfő esti díjátadón.

A nyolc alapkategóriában (akciókép, fotósorozat, portréfilm, dokumentumfilm, rövidebb televíziós riport, nagyobb és kisebb lélegzetű írott anyagok, rádiós produkciók), a győztesek 8000, a második helyezettek 3000, a harmadikok 2000 dollárt kapnak, a fiataloknál a győztes ösztöndíjjal részt vehet valamely világversenyen a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség, az AIPS költségére. Kiosztják ezen kívül a különdíjakat is, az egyiket a legjobb oknyomozó újságírónak, amely terület az AIPS-elnök Gianni Merlo szívügye, illetve az „Egy élet a sportban” elnevezésű életműdíjat is, amelyet ezúttal a ma is aktív, százéves kolumbiai sportújságíró, Chelo De Castro „vehet át”.

Az AIPS hétfő esti bejelentésének magyar vonatkozású információja, hogy az MSÚSZ alelnöke, az AIPS végrehajtó bizottságának tagja, dr. Csisztu Zsuzsa, aki tavaly a világhírű volt atléta, Jonathan Edwards mellett volt társműsorvezető Budapesten, idén is a díjátadó háziasszonya lesz. Partnere ezúttal Jura Ozmec ismert horvát televíziós sportriporter lesz, aki egyben az AIPS főtitkára, s aki Zágrábból jelentkezik, míg Csisztu Zsuzsa egy budapesti stúdióból moderálja majd az ezúttal a világjárvány miatt rendhagyó díjátadót.

Az AIPS Sportmédia-díjak átadására most harmadszor kerül sor, az első két alkalommal, Lausanne-ban 2019-ben és Budapesten 2020-ban az AIPS-kongresszus része volt a ceremónia, ezúttal azonban a kongresszust 2022-re halasztotta a világszervezet, s csak a díjátadó ünnepségre kerül sor Vigevanóban. Az alábbi linken lehet regisztrálni az élő közvetítésre, amely a YouTube-on és a Facebookon is követhető lesz március 22-én, hétfőn 19.30-tól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik