Röplabda: Új élet kezdődik a szövetség életében - Tóth T.

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.13. 14:41
null
Az egyik fő cél, hogy minél több fiatal kezdjen el röplabdázni (Fotó: Czerkl Gábor)
A jövő évi, várhatóan több száz milliós állami támogatás révén új perspektíva nyílik meg a magyar röplabdasport előtt, ennek szellemében készítette el a hazai sportági szövetség (MRSZ) stratégiai tervét a 2013 és 2017 közötti időszakra.

 

„Új élet kezdődik a szövetség életében, hiszen a nagyobb állami támogatás lehetőséget biztosít az elkezdett munka folytatására, és komoly lehetőség nyílik a sportág megújítására” – nyilatkozta az MRSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth Tamás elnök.

A stratégiai program kidolgozásának előzménye egy kormányzati döntés, amely szerint jövőre 10-15 milliárd forint állami támogatásban részesül 14 sportág, közte a röplabda is.

Az új sportágfejlesztési terv – amelyet az MRSZ már benyújtott a Magyar Olimpiai Bizottságnak – többek között kitér a válogatottak menedzselésére, a sportág szakemberekkel való ellátottságának biztosítására, az utánpótlásklubok támogatására, a „röplabda mint iskolai program” koncepció elterjesztésére, egy röplabdás életpálya-modell kialakítására és a strandröplabda fejlesztési lehetőségeire.

A sajtótájékoztatón bemutatták a női válogatott új szövetségi kapitányát, Hollósy Lászlót, aki elmondta, az együttest elsősorban a 2015-ös Európa-bajnoki selejtezősorozatra kell felkészíteni.

„Olyan környezetet kell felépíteni a nemzeti csapatnál, hogy az minden játékos számára megfelelő motivációt jelentse” – fogalmazott a szakember. Hozzátette: az eredményességhez olyan munkát kell elvégezni, mint azt teszik a magyarnál fejlettebb röplabdakultúrával rendelkező országoknál. „Lehet, hogy teljesen új irányvonal kell, szeretném, ha külföldi edzők is segítenék a munkámat” – mondta.
Az eseményen szó esett az ifjúsági válogatottakról is, a fiatalok január 3. és 7. között Európa-bajnoki selejtezőkön próbálnak részvételi jogot szerezni a korosztályos kontinensviadalra. A fiúk hazai pályán, Kecskeméten a horvát, a dán, a finn, a görög és a belga csapat ellen lépnek pályára, míg a lányok Brnóban a litván, a cseh, a német és a portugál együttessel szemben igyekeznek kiharcolni az Eb-részvételt. Mindkét csoportból az első két helyezett jut ki az Eb-re.

A sajtótájékoztató előtt rendkívüli közgyűlést tartott az MRSZ, de a napirendi pontokat nem fogadták el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik