WTCR: Urrutia és Björk kezdett az élen; Michelisz top 10-ben Portugáliában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.26. 13:57
null
Michelisz sokáig vezetett, ám az utolsó percekben már nem tudott javítani (Fotó: DPPI)
Az első szabadedzésen Santiago Urrutia, míg a másodikon Thed Björk bizonyult a leggyorsabbnak a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjén Estorilban. A mieink közül az előbbi tréningen Tassi Attila, míg az utóbbin Michelisz Norbert zárt a legjobban.

 

Háromhetes szünet után Portugáliában folytatódott a WTCR 2021-es kiírása, a helyszín Estoril, ahol az eredeti tervek alapján közép-európai idő szerint 10 órakor vette volna kezdetét a program az első szabadedzéssel, ám azt technikai problémák okán el kellett halasztani. A gyakorlás 11 óra 20 perckor kapott zöld jelzést, és a mezőny azonnal meg is kezdte a munkát.

Az első köröket követően Tassi Attila 1:46.131-es körrel állt az élen, mögötte Yvan Muller, Esteban Guerrieri, Luca Engstler, Gabriele Tarquini sorakozott az első ötösben. Nem sokkal később aztán Jean-Karl Vernay, majd Néstor Girolami vette át a vezetést, miközben Michelisz Norbert, Muller és Frédéric Vervisch is megelőzte Tassit, aki így a hatodik pozícióba szorult vissza.

Az utolsó percekben aztán jócskán átalakult a sorrend: az élre Santiago Urrutia állt 1:44.876-es körrel, míg mögé Tassi zárkózott fel 440 ezredes lemaradással. A Honda magyar versenyzőjét Guerrieri követte, míg az első ötöst Girolami és Vernay zárta.

Michelisz hetedik lett, míg a Zengő Motorsport pilótái közül Mikel Azcona nyolcadik, Jordi Gené tizenötödik, Rob Huff tizenhatodik, Boldizs Bence tizennyolcadik lett.

A második edzés már zökkenőmentesen indult, az első mért körök után Luca Engstler vezetett, ám nem sokkal később érkezett Tassi, aki 1:45.757-tel vette át az irányítást, míg mögé a Zengő Motorsport spanyolja, Azcona sorolt be.

Az újabb próbálkozásokat követően aztán Michelisz 1:45.714-gyel állt az időlista élére, aminek eredményeként a tréning első harmadának végén két magyar pilóta foglalta el az első két helyet.

A páros egészen sokáig tartotta is magát, azonban az utolsó szűk tíz percben összesen nyolc versenyző megelőzte őket, míg Vernay beékelődött közéjük, miután egyikük sem tudott javítani az addigi legjobbján.

A leggyorsabbnak végül Thed Björk bizonyult 1:45.302-es körrel, míg mögötte Muller, Urrutia, Guerrieri és Girolami sorakozott a top 5-ben. Michelisz a kilencedik, míg Tassi a 11. pozícióba csúszott hátra. A harmadik magyar pilóta, Boldizs eközben 19. lett.

A portugáliai versenyhétvége programja 16 órakor folytatódik az időmérővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik