H. L.
2021.06.03 20:03 Frissítve: 2021.06.03 22:01

WTCR: Michelisz harmadik, Tassi kilencedik a vizes Nordschleifén

Az első szabadedzésen még a címvédő Yann Ehrlacher bizonyult a leggyorsabbnak a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idényének nyitó hétvégéjén a Nordschleifén, estére azonban megérkezett az eső, és jócskán felborult a száraz pályán kialakult sorrend. Az élre Frédéric Vervisch állt Luca Engstler és Michelisz Norbert előtt, míg a többi magyar versenyző közül Tassi Attila a 9., a Zengő Motorsporttal induló Boldizs Bence a 21. lett a 19 órakor kezdődő gyakorláson.

Vervisch zárt az élen a második szabadedzésen (Fotó: fiawtcr.com)

 

Több mint féléves szünet után a versenynaptár legnehezebb helyszínén, a Nürbugring Nordschleifén vette kezdetét a WTCR 2021-es idénye. A napsütéses időben lezajló első szabadedzésen a címvédő Yann Ehrlacher 8:57.720-as idővel bizonyult a leggyorsabbnak a 25 kilométer hosszú pályán. A Lynk & Co-versenyző mögött 1.2 másodperces hátránnyal Thed Björk, illetve további bő egy tizedes lemaradással a hazai környezetben versenyző Luca Engstler zárt a top 3-ban.

A német tehát jól kezdett a Hyundaijal, és megmutatta, hogy van tempó az új autójában, az Elantra N TCR-ben, nem úgy, mint a némileg óvatosabban kezdő csapattársak: a 2019-es világkupa-első Michelisz Norbert 11., a magyar pilóta csapattársa, Gabriele Tarquini 17. lett, míg Jean-Karl Vernay mért kört sem tudott futni műszaki hiba okán.

 
Zengő pazar csapata – érkezik a világbajnok Huff is!
Papíron jónak kell lennünk! – Michelisz Norbert
A „zöld pokolban" tér vissza a mezőny – kezdődik az új idény!

A tavaly Németországban remekül kezdő Tassi Attila az idén is remek eredménnyel nyitott, hiszen a negyedik legjobb időt érte el az első tréningen. A Honda egyébként összesen három kocsival végzett az első tízesben, miután Néstor Girolami az ötödik, míg Tiago Monteiro a nyolcadik pozíciót szerezte meg. 

Nagyobb volt a szórás az idén már négy autóval induló Zengő Motorsport versenyzői között: Mikel Azcona hatodikként zárt, míg Jordi Gené, Rob Huff és Boldizs Bence az utolsó három helyen következett. 

Nathanaël Berthon révén a Hyundaihoz hasonlóan új autóval debütáló Audi nyolcadik lett, vagyis mind az öt márka képviseltette magát a top 10-ben. Az első gyakorláson komolyabb baleset nem történt, egyedül Yvan Muller szállt bele a gimifalba a Nordschleife-rész kezdetén, azonban szerencsére nem sérült komolyabban a Lynk & Co.

A második szabadedzés már nedves körülmények között vette kezdetét, az első köröket követően Frédéric Vervisch 9:44.908-as körrel állt az élre, mögötte Engstler, illetve Michelisz következett, miközben a negyedik szektorban dupla sárga zászlós szakasz lépett érvénybe Gilles Magnus miatt, ami Tassitól vette el a lehetőséget, hogy a lila első szektorait követően faragjon az idején.

Bár a korlátozás egy idő után megszűnt, az élen állók sorrendje nem változott, aminek értelmében az edzés végén leálló Vervisch bizonyult a leggyorsabbnak. Mögötte Engstler, valamint Michelisz következett, míg az első ötöst Monteiro és Santiago Urrutia egészítette ki. 

A magyar versenyzők közül Tassi a 9., míg a Zengő Motorsportot erősítő Boldizs a 21. lett. 

A WTCR németországi hétvégéjének programja pénteken 14 órakor folytatódik az időmérővel. 

2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.