H. L. 2020.09.13 14:58 Frissítve: 2020.09.13 15:41

WTCR: Ehrlacher győzött; Michelisz a nyolcadik helyen végzett

Yann Ehrlacher aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) zolderi versenyhétvégéjének második futamán, amely két biztonsági autós szakaszt is hozott. A második Yvan Muller lett, míg a dobogó alsó fokára Santiago Urrutia állhatott fel. Michelisz Nobert a nyolcadik, Tassi Attila a tizenhatodik, Boldizs Bence a tizenkilencedik, míg Kismarty-Lechner Gábor a huszadik lett.

Ehrlacher győzelmével zárult a második verseny (Fotó: Twitter)

 

Nathanaël Berthon szerezte meg a pole pozíciót a szombati időmérőn, a második zolderi versenyen így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását. Mellőle honfitársa, a Lynk & Co-pilóta Yann Ehrlacher startolhatott, míg a második rajtsort Gilles Magnus és Santiago Urrutia foglalhatta el. Az első futamon első dobogós helyezését begyűjtő Tassi Attila a hetedik, a címvédő Michelisz Norbert a tizenegyedik, míg a Zengő Motorsport versenyzői közül Boldizs Bence a tizenhetedik, Mikel Azcona a tizennyolcadik, Kismarty-Lechner Gábor a tizenkilencedik pozícióból indulhatott.

Berthon kiugrott a rajtnál, míg mögötte Ehrlacher és Magnus, illetve Tassi és Björk csatázott egymással, utóbbi csörte azonban ütközettel végződött, aminek eredményeképp előbbi az utolsó helyre csúszott vissza, míg utóbbi kénytelen volt feladni a versenyt. Az eset miatt pályára küldték a biztonsági autót is, amely mögé Michelisz a kilencedik, míg a Zengő Motorsport pilótái közül Azcona a tizenkettedik, Boldizs a tizenkilencedik, Kismarty-Lechner a huszadik pozícióban sorolt be.

A safety car a harmadik kör végén ment ki, így újrakezdődhetett a harc, miközben az is biztossá vált, hogy Berthon bokszutcaáthajtásos büntetést kapott a kiugrásért. A szankció letöltését követően a francia a huszadik helyre esett vissza, a vezetést pedig Ehrlacher vette át. Mögötte Magnus és Muller következett az első hármasban, míg Michelisz a nyolcadik pozícióba verekedte előre magát, és hozzá hasonlóan Tassi sem tétlenkedett, nagy tempóval közeledett riválisaira, több előzést is bemutatott, és a 12. körben már pontszerző helyen autózott.

A Honda magyarja itt nem állt meg, azonban az egyik támadás nem sikerült jól, s hátulról eltalálta Jack Youngot. Az esetet követően újra beküldték a biztonsági autót, s mivel már csak két kör volt hátra, bebetonozódott a sorrend. A versenyt Ehrlacher nyerte Yvan Muller és Urrutia előtt, indulóink közül pedig Michelisz a nyolcadik, Tassi a tizenhatodik, Boldizs a tizenkilencedik, Kismarty-Lechner a huszadik helyen zárt.

A WTCR idei kiírása szeptember 24–25-én folytatódik Németországban.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
ZOLDER, 2. VERSENY
1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
3. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co)
4. Gilles Magnus (belga, Audi)
5. Néstor Girolami (argentin, Honda)
...
8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
16. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
19. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport)
20. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Zengő Motorsport)

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.

2020.12.21 12:47:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyaroknak kevesebb babér termett a WTCR-ben, Da Costa tarolt az FE-ben – ez történt idén a nemzetközi autósportban!

2020.12.26 15:35:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

„Míg a WTCR és az ETRC is izgalmas versenyeket hozott, a lelátók üresen áztak az őszi esőben...”