WTCR: a Zengő Motorsport idén négy autóval indul – hivatalos

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 17:44
null
A Zengő Motorsport négy autója közül az egyiket idén is Mikel Azcona vezetheti (Fotó: fiawtcr.com)
A Zengő Motorsport képviseli idén is a Cuprát a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyében. Zengő Zoltán csapata ráadásul idén már négy autóval száll harcba a többiekkel, s azt is bejelentették, hogy ezek közül kettőt kik vezetnek.

 

A gyártók közül ötödikként a Cupra (részleges) pilótafelállására derült fény a 2021-es idényt megelőzően. Ráadásul ami magyar szempontból igazán jó hír, az a spanyol gyártó és a Zengő Motorsport együttműködésének a folytatása. Zengő Zoltán már az év elején elárulta, hogy a céljuk túlszárnyalni a tavalyi szezont, amikor három autót indítottak a WTCR-ben. Ezt sikerült is elérni, ugyanis 2021-ben már négy versenyző képviselheti a magyar istállót a sorozatban.

Két versenyző kilétét máris elárulták – a tavalyi idényt a bajnoki pontverseny hetedik helyén záró Mikel Azcona marad a csapatnál. Mellé az igen nagy tapasztalattal rendelkező Jordi Gené érkezik. Az 50 éves spanyol versenyző korábban évekig tagja volt a túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnyének, az utóbbi időben pedig gyakran lát el tesztversenyzői feladatokat a Cupránál. Azcona és Gené egyébként az idén rajtoló Pure ETCR elnevezésű sorozatban is indul a Cupra színeiben.

Arról, hogy a Zengő Motorsport másik két autóját kik vezetik 2021-ben, később tesznek bejelentést. Az idény június 3-án veszi kezdetét a Nürburgring-Nordschleifén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik