Rali-vb: Ogier nyert, Érdiék huszadikok Szardínián

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 20:22
null
Ogier is úgy véli, tökéletesen ralizott (Fotó: wrc.com)
A francia Sebastien Ogier, Julien Ingrassia páros győzelmével zárult vasárnap a Szardínia-rali, amelyen az ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila duó is rajthoz állt, és végül a 20. helyen zárt. Ogier-ék sikerükkel megerősítették vezető pozíciójukat az összetett pontversenyben.

Ogier simán uralta a szardíniai futamot, több mint egy percet verve Thierry Neuville-re – a második helyen célba érő belga így is pályafutása legjobb eredményét jegyezhette fel. Ogier a Power Stage megnyeréséért járó pluszpontokat is begyűjtötte, így méltán lehetett elégedett.

„Tökéletesen versenyeztünk végig a futamon, akkor nyomtuk, mikor kellett, és óvatosak is, mikor arra volt szükség a rossz és veszélyes utakon. Tökéletes győzelmet arattunk” – értékelt.

Neuville szintén magabiztos előnnyel autózhatott Latvala előtt, így az is belefért, hogy egy kósza tehén miatt időt veszített az utolsó gyorsasági szakaszon...

Ogier először nyerte meg a Szardínia-ralit, melynek négyszer már volt francia győztese, Sébastien Loeb révén. A mostani volt Ogier pályafutásának tizenegyedik WRC-futamgyőzelme.

SZARDÍNIA-RALI
1. Sebastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, VW Polo-R) 3:22:57.9 óra
2. Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga, Ford Fiesta RS) 1:16.8 perc hátrány
3. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn, VW Polo-R) 1:48.0 p.h.
...20. ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila (Subaru Impreza N15) 39:43.4 p.h.

Az összetett pontverseny állása 7 futam után (még 6 van hátra): 1. Ogier 154 pont, 2. Latvala 90, 3. Neuville 70

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik