Parasport: Zanardit Padovába szállították, ott folytatja a rehabilitációt

Vágólapra másolva!
2020.11.22. 07:24
null
Milánóból Padovába szállították át Alessandro Zanardit, aki június 19-én elszenvedett balesete óta számos műtéten esett át (Fotó: AFP - a kép illusztráció)
Milánóból Padovába szállították át Alessandro Zanardi autóversenyzőt és paralimpiai bajnokot, aki június 19-én elszenvedett balesete óta számos műtéten esett át.

 

A milánói San Raffaele kórház szombaton azt közölte, az 54 esztendős sportember állapota fizikai és idegrendszeri szempontból is stabilizálódott, így az otthonához és családjához közelebb eső padovai intézménybe folytathatja felépülését.

Az olasz Zanardi június 19-én szenvedett balesetet, amikor kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal részt vett egy parasportolók részére rendezett országos váltóversenyen. Amikor áttért a másik sávba, összeütközött egy szembejövő teherautóval, leesett a sisakja, súlyos fej-, arc- és szemsérüléseket szenvedett. A baleset után helikopterrel kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépen volt és mesterséges kómában tartották. Azóta több stabilizáló műtéten is átesett, operálták az arcát és a koponyáját is.

Zanardi ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi viadalon olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. A saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézi hajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiai bajnoki címet nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt pedig 2016-ban Rióban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik