MotoGP: Pasinié és Martiné a pole a kisebb géposztályokban

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.10.21. 09:33
A Moto2-ben Mattia Pasini, a Moto3-ban Jorge Martin indulhat az élről a gyorsaságimotoros-vb Ausztrál Nagydíján.

MOTO2
MOTO2

Pontvesztés verseny nélkül

A Moto2-es időmérő kezdetének pillanatában eleredt az eső, de szerencsére hamar elzárták fent a csapot, így szárazon küzdhettek a srácok a rajthelyekért.

Idén már ötödik alkalommal Mattia Pasini bizonyult a leggyorsabbnak. Mellőle Marcel Schrotter és Miguel Oliveira indul majd.

A bajnoki esélyesek közül Thomas Lüthi van nagyobb bajban, a hétvégén eddig csak egyszer végzett a top 10-en belül, az időmérőn pedig éppen elcsípte a 10. helyet.
Franco Morbidelli az ötödik helyről rajtol majd.

Morbidellinek amúgy is volt mit feldolgoznia a héten. Néhány órával a Japán Nagydíjat követően a FIM közleményben tudatta, hogy Dominique Aegertert utólag kizárták a szeptemberi misanói futamból, elvették az első helyét és a vele járó 25 pontot.

Az ok: szabálytalan olaj használata még az időmérő során. Mivel a „B próba” is vétkesnek hozta ki a csapatot, és más eszköz már nem maradt a kezükben, elfogadták a nagyon kemény büntetést, de a Kiefer Racingnél továbbra sem értik, hogy hogyan történhetett meg mindez.

Mindez a bajnokságra is jelentős kihatással lehet. Mivel Morbidelli Misanóban bukott a negyedik körben, nem szerzett pontot, Aegerter kizárásával viszont Lüthi ölében landolt a 25 pont, azaz neki 5 plusz pontot hozott az életébe honfitársa sajnálatos esete.

Három futammal a vége előtt tehát Morbidelli előnye 19 pontra olvadt.

MOTO3

Második esély a bajnoki címre

Joan Mir a második meccslabdát készül beütni holnap, miután Japánban elizgulta a dolgot, és elmaradt a Moto3-as bajnokavatás, sőt idén először még pontot sem szerzett Motegiben.
Szerencsére nem hagyott mély nyomot benne a múlt heti fiaskó, Ausztráliában a második és a harmadik szabadedzést is megnyerte.

Nyolc perccel az időmérő vége előtt minden versenyző a pitben volt, és várta a megfelelő alkalmat az utolsó gyors körre – és persze egy gyors pilótára, aki mögött szélárnyékot lehet fogni.
A nagy taktikázásnak aztán az lett a vége, hogy senki sem tudott már javítani, hiszen négy perccel a vége előtt esni kezdett az eső.

Jorge Martin indulhat az élről holnap – idén már nyolcadik alkalommal –, akinek a legfőbb célja, hogy végre első győzelmét is megszerezze.

Gabriel Rodrigo a második, míg Joan Mir a harmadik helyet szerezte meg, ami azt jelenti, hogy továbbra is ő lehet az első Moto3-as világbajnok, aki úgy szerez bajnoki címet, hogy egyszer sem indult pole pozícióból a szezon során.

Martinnak a statisztikát alapul véve nem lesz egyszerű dolga holnap, hiszen a legkisebbek között legutóbb, épp egy éve, Brad Bindernek sikerült győzelemre váltania egy rajtelsőséget.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, AUSZTRÁL NAGYDÍJ
MOTO2, IDŐMÉRŐ, AZ ELSŐ SOR

1. Mattia Pasini (olasz, Kalex) 1:33.300 p
2. Marcel Schrotter (német, Suter) +0.008 mp
3. Miguel Oliveira (portugál) +0.122

MOTO3, IDŐMÉRŐ, AZ ELSŐ SOR
1. Jorge Martin (spanyol, Honda) 1:37.030
2. Gabriel Rodrigo (argentin, KTM) +0.218
3. Joan Mir (spanyol, Honda) +0.381

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik