MotoGP: Andrea Dovizioso megsérült, ma este operálják

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.06.28. 18:18
null
Andrea Dovizioso megsérült (Fotó: AD04)
Három héttel a MotoGP-szezon kezdete előtt egy krosszversenyen kulcscsonttörést szenvedett Andrea Dovizioso, aki az utóbbi három szezonban Marc Márquez legnagyobb kihívója volt.

 

A Ducati csapat rövid közleménye szerint Dovi bal kulcscsontja sérült meg. A pilótát azonnal kórházba szállították Forlíban, ahol az orvosokkal való egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy ma (vasárnap) este a modenai kórházban meg is műtik. A beavatkozást Giuseppe Porcellini végzi majd, aki korábban például Valentino Rossit is műtötte már.

Dovizioso nagy szerelmese a motokrossznak, rendszeresen készül ezzel a versenyekre. Ma egy faenzai futamon állt rajthoz. A helyszínen tartózkodók szerint a 7-8. helyen motorozott, amikor a hatalmas esés megtörtént.

„Egyedül estem el” – mondta Dovizoso a Gazzetta dello Sport újságírójának, aki szintén ott volt a versenyen. „Földet éréskor elindult a hátsó kerék, és elestem.”

Elsőként az a Fabrizio Borra látta el Dovit, aki hosszú évekig Fernando Alonso fizikoterapeutája volt, egy ideje pedig a motorossal dolgozik.

Az olasznak nem is jöhetett volna rosszabbul egy ilyen sérülés, hisz miközben sorra jelentik be a szerződéskötéseket, -hosszabbításokat a gyárak, csapatok, addig Dovinak továbbra sem sikerült megállapodnia még a Ducatival, és az első futamok nagy hatással lehetnek a tárgyalásra.

Nem ez volt az első, és nem is az utolsó eset, amikor egy versenyző motoros edzés közben sérül meg. 2017-ben Valentino Rossi szintén krosszozás közben sérült meg épp a mugellói verseny előtt, majd augusztusban endúrózás során törte el a lábát.

A sort tényleg hosszú lenne sorolni Marc Márquez, Álex Rins, Jack Miller, Jorge Lorenzo, Franco Morbidelli, Aleix Espargaró mind-mind sérültek már meg terepmotorozás közben.

Ugyan ez most nemcsak egy sima edzés, hanem verseny volt, amin Dovi csapata engedélyével vett részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik