TÓTH ANITA 2021.03.04 15:36 Frissítve: 2021.03.04 16:06

MotoGP: „A magyar a világ egyik legjobb pályája lesz”

A nemzetközi jogtulajdonos Dorna Sports elnöke, Carmelo Ezpeleta szerint a feladatuk, hogy szurkolókat és gazdasági fellendülést hozzanak, hogy a televíziós közvetítésben megmutassák az országunkat, s hogy esélyt adjanak a magyar tehetségeknek.

 

Carmelo Ezpeleta (Fotó: Árvai Károly)

Mit vár a csütörtökön aláírt szerződéstől, amelynek értelmében 2023-tól tíz éven keresztül lesz magyar futam a MotoGP-ben?
– Számunkra nagyon fontos, hogy versenyt rendezhetünk Magyarországon – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Carmelo Ezpeleta. – A Dorna-éra első évében már versenyzett itt a mezőny, és azóta is adódott néhány lehetőség visszatérni, ám mostanra ez valósággá is vált. Nagyon boldog vagyok, mert egyrészt az, hogy Talmácsi Gábor világbajnoki címet szerzett, sokat jelent az országnak, másrészt biztos vagyok benne, hogy a hazai verseny miatt nagyon sok fiatal száll majd harcba a tehetségkutató sorozatainkban. A célunk, hogy szurkolókat hozzunk Magyarországra, hogy fellendítsük a térség gazdasági fejlődését, hogy a televíziós közvetítésekben világszerte megmutassuk az országukat, de legalább ennyire fontos, hogy lehetőséget adjunk a fiatal magyar motorversenyzőknek.

 
 Aláírták a magyar MotoGP-futamról szóló szerződést!

Mit tud mondani magáról a pályáról?
– Szoros kapcsolatban állunk a projekt szereplőivel, a mi embereink és a Nemzetközi Motorsportszövetség illetékesei a pálya nemzetközi licencének kiadásáig végigkövetik az eseményeket. És azt mondhatom: a magyar pálya az egyik legjobb lesz a világon.

– A MotoGP mellett a superbike-világbajnokság is érkezhet hazánkba?
Beszéltünk róla, igen, és jó az esélye.

– Végül egy aktuális kérdés: hogyan látja a MotoGP idei szezonját ebben a nehéz járványügyi helyzetben?
Már egy éve vagyunk ugyanebben a helyzetben. Tavaly a világbajnokság összes résztvevőjével közösen elhatároztuk, hogy különleges protokoll szerint ugyan, de megrendezzük a sorozatot, s mindenáron megóvjuk a depó tagjait, ami sikerült is. Akkor azt reméltük, hogy idénre már jobb lesz a helyzet, de nem lett jobb, sőt, most ugyanolyan, mint egy évvel ezelőtt. Úgyhogy nem tehetünk mást, folytatjuk a munkát a tavaly megalkotott szigorú protokoll szerint, s bízunk benne, hogy nyárra talán javul a helyzet.

A szerződés aláírása közben (Fotó: Árvai Károly)

 

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.

2020.12.21 12:47:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyaroknak kevesebb babér termett a WTCR-ben, Da Costa tarolt az FE-ben – ez történt idén a nemzetközi autósportban!

2020.12.26 15:35:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

„Míg a WTCR és az ETRC is izgalmas versenyeket hozott, a lelátók üresen áztak az őszi esőben...”