T. A. 2021.10.16 15:43 Frissítve: 2021.10.17 21:12

Kamion: Kiss Norbert megcsinálta! Már háromszoros Európa-bajnok!

Négy „meccslabdája” volt, de már az elsőt értékesítette: Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság misanói záró hétvégéjének első versenyén megszerezte pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét.

Kiss Norbi a rajt előtti pillanatokban – a leintés után már nem ez az erős koncentráció, hanem meghatottság látszott az arcán (Fotó: Kiss Norbi Média)

 

You can read the story in English here!

A Révész Racing magyar pilótája győzelemmel szeretett volna ünnepelni, és erre meg is volt minden esélye, hiszen az időmérő edzésen kiharcolta az első rajtkockából való indulás jogát. Más kérdés, hogy legfőbb ellenfele, Sascha Lenz nem adta könnyen a bőrét: az első körben megelőzte Kisst, és onnantól kezdve parázs csatát vívtak ők ketten.

Kissnek végül sikerült megelőznie – utóbb azonban kiderült, hogy sárga zászlós jelzésnél (amit nem látott), ezért öt másodperces büntetést kapott. Ezáltal a futamon második lett, ám mivel 46 pontos vezetés birtokában érkezett meg Misanóba, a bajnoki címet így is bezsebelte. A leintés után meghatódva, könnyes szemmel nyilatkozott:

„Nehéz szavakat találni, de nagyszerű érzés, hogy bár kellett rá néhány évet várni, összejött a harmadik bajnoki cím. Nagy-nagy köszönettel tartozom a Révész Racingnek, és személy szerint Révész Bálintnak is, aki a tavalyi nehéz helyzet, a világjárvány miatt sem hagyott fel a csapatépítéssel, aminek most meglett az eredménye, hiszen az egyéni és a csapat Európa-bajnoki cím is a miénk – erre új csapatként nagyon büszkék lehetünk! Nagyon boldog vagyok!”

2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.