Kamion Eb: Minden napra egy siker – Kiss Norbert vasárnap is nyert

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 17:23
null
Fotó: Kiss Norbi Média
Kiss Norbert a szombati, esőben aratott szenzációs diadala után vasárnap száraz pályán is nyerni tudott a kamion Európa-bajnokság misanói hétvégéjén.

 

Rajt-cél győzelmet aratott a négyszeres Európa-bajnok Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság misanói harmadik viadalán. A sorozat magyar címvédője, megismételve szombati teljesítményét, megnyerte a délelőtti időmérő edzést, majd a pole pozícióból indulva az első versenyt is.

„A rajt szoros volt, de nem is vártam mást: Sascha (Lenz) is nagyon jól kapta el, gyors volt, kicsit össze is értünk, ám végül el tudtam jönni elsőként – kezdte Kiss. – Attól kezdve már csak magamra koncentráltam, tettem, amit kellett, és amire képes a kamion, elkezdtem előnyt építeni. Sikerült, úgyhogy megnyertem a versenyt.”

Kiss tisztában volt vele, hogy a fordított rajtrácsos futamon, száraz pályán nem lesz olyan könnyű előzgetni, mint előző nap vízen, ennek megfelelően versenyzett – nem vállalt fölösleges kockázatot, mert a szombati első versenyen elszenvedett elektronikai hiba miatt nem akart pontokat veszíteni. Megtette, amit lehetett, megszerezte az ötödik helyet, amivel a pontverseny harmadik helyére zárkózott fel Jochen Hahn és Antonio Albacete mögé.

A versenyek végén a pezsgőzés elmaradt, így tisztelegve az Emilia-Romagna régióban pusztító árvíz áldozatai előtt.

Fotó: Kiss Norbi Média
Fotó: Kiss Norbi Média

 

GYORSASÁGI KAMION EB, 1. FORDULÓ, MISANO
3. verseny:
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 24:55.453, 2. Lenz (német, MAN) 6.788 másodperc hátrány, 3. Hahn (német, Iveco) 11.670 mp h. 4. verseny:1. Antonio Albacete (spanyol, MAN), 2. Rodrigues (portugál, MAN) 3.557 mp h., 3. Faas (német, Iveco) 5.638 mp h., ...5. Kiss N. 6.973. Az Eb állása: 1. Hahn 45 pont, 2. Albacete 39, 3. Kiss 36

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik