H. L. 2021.09.24 17:11 Frissítve: 2021.09.24 17:34

F3: Hauger bajnok lett; Tóth kiesett az első versenyen Szocsiban

Logan Sargeant aratott győzelmet a Formula–3-as idényzáró sprintfutamán Szocsiban. Mögötte a bajnoki címét bebiztosító Dennis Hauger látta meg a kockás zászlót, míg a dobogó alsó fokára Victor Martins állhatott fel. A magyar induló, Tóth László műszaki probléma miatt kénytelen volt feladni a futamot.

Hauger remek versenyzést bemutatva biztosította be a bajnoki címét (Fotó: Twitter/FIAFormula3)

 

Victor Martins végzett a 12. helyen az időmérőn, aminek értelmében ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a szombat reggelről előrehozott sprintfutamnak. Mellőle Logan Sargeant rugaszkodhatott el, míg a második sorban Jak Crawford, valamint Dennis Hauger foglalhatott helyet. Utóbbinak ráadásul már ma lehetősége volt arra, hogy matematikailag is bebiztosítsa a bajnoki címét.

A magyar induló, Tóth László a 26. pozícióból vághatott neki a 20 körös versenynek. 

Martins jól rugaszkodott el, és sikerült megtartania a vezetést, Sargeant azonban nem hagyta annyiban a dolgot, hiszen már az első körben lehagyta a vetélytársát, és az élre állt. Kettejük mögé Crawford sorolt be, míg az első ötöst Hauger, valamint Caio Collet egészítette ki. Hauger riválisa, Jack Doohan eközben több pozíciót is vesztett a rajtot követően, míg Tóth mindössze három körig jutott, majd műszaki probléma miatt kénytelen volt kihajtani a bokszba, és feladni a futamot.

Noha Hauger arra is koncentrálhatott volna, hogy behozza a kocsit a negyedik helyen, nem elégedett meg ezzel a pozícióval, és támadni kezdte Crawfordot. Az előzésre végül az ötödik körben került sor, és az éllovas fellépett a dobogót jelentő harmadik helyre. Hauger azonban itt még nem állt meg: sorra futotta a leggyorsabb köröket, és folyamatosan lopta a távolságot Martins mögött. 

A norvég a hetedik körben már egy másodpercen belül autózott a franciához képest, majd a tizenegyedikben sikeres offenzívát hajtott végre, ami után már nem lebegett más cél a szeme előtt, mint a győzelem. Hauger ugyanakkor nem volt könnyű helyzetben, hiszen 3.5 másodpercet kellett volna ledolgoznia úgy, hogy még maradjon ideje a manőverre is. 

A norvég tempója ráadásul nem is volt túl meggyőző, úgy tűnt, hogy elfogytak a gumijai, így ahelyett, hogy közeledett volna Sargeant-re, inkább a visszapillantó tükrét kellett figyelnie, hiszen Martins és Collet is megérkezett rá.

Előzni azonban egyikük sem tudott, így Sargeant aratott győzelmet, míg a rá eléggé szorosan felzárkózó Hauger bebiztosította bajnoki címét a második hellyel! A dobogó alsó fokára Martins állhatott fel, az első ötös sorát pedig Clément Novalak, valamint Collet egészítette ki.

Folytatás szombaton 12 óra 40 perckor a második versennyel. 

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu