F3: Collet nyert Correa előtt; Tóth 27. a zandvoorti sprintfutamon

Vágólapra másolva!
2022.09.03. 11:13
Caio Collet aratott győzelmet a Formula–3-as zandvoorti versenyhétvége sprintfutamán. Mögötte Juan Manuel Correa és Zak O'Sullivan szelte át a célvonalat, míg az első ötöst Jonny Edgar és Grégoire Saucy egészítette ki. Tóth László a 27. helyen látta meg a kockás zászlót.

Juan Manuel Correa kvalifikálta magát a tizenkettedik helyre, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a fordított rajtrácsos sprintfutamon. Mellőle Grégoire Saucv rugaszkodhatott el, míg a második sorból Zak O'Sullivan és Caio Collet foglalhatott helyet. Juan Manuel Correa kvalifikálta magát a tizenkettedik helyre, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a fordított rajtrácsos sprintfutamon. Mellőle Grégoire Saucv rugaszkodhatott el, míg a második sorból Zak O'Sullivan és Caio Collet foglalhatott helyet.

A bajnokaspiránsok közül Isack Hadjar a hetedik, Roman Stanek a kilencedik, Victor Martins a tizenegyedik, Oliver Bearman a tizenharmadik, míg Arthur Leclerc a huszadik helyről startolhatott. Tóth László a 30. pozícióba kvalifikálta magát.

Correa jól kapta el a rajtot, mögé nagy csata után Collet, O'Sullivan Jonny Edgar és Saucy sorrendben sorolt be az első ötös, míg hátrébb Zane Maloney szántott át a kavicságyon. Az esélyesek közül Hadjar a hatodik, Martins a hetedik, míg Bearman a tizedik helyre lépett fel. Tóth a 22. pozícióban haladt ekkor.

A negyedik körben Collet indított offenzívát Correa ellen, azonban az első próbálkozása sikertelen nem volt, nem úgy, mint a következő, amikor sikerült átvennie a vezetést, miközben hátrébb Brad Benavides és Rafael Villagómez akadt össze, előbbi kiforgatta utóbbit, aminek okán rövid ideig sárga zászlós jelzés is érvénybe lépett.

 

Collet -nek a következő körökben sikerült egy másodperc felé emelni az előnyét Correa előtt, míg hátrább Bearmen csúszott le a pályáról, aminek következtében elvesztette a tizedik pozíciót Stanekkel szemben, míg a felkapaszkodó Leclerc ekkor már a tizennegyedik helyen haladt.

 

A folytatásban már nem változott a sorrend az élen: Collet aratott győzelmet a dobogóra visszatérő Correa, valamint O'Sullivan, Edgar és Saucy előtt. Az első tízes sorát Hadjar, Martins, Sebastian Montoya, Jak Crawford és Stanek egészítette ki. Bearman a tizenegyedik, Leclerc a tizenkettedik, míg Tóth a huszonhetedik helyen látta meg a kockás zászlót.

 

Folytatás vasárnap 8 óra 45 perckor a főfutammal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik