Orbán Viktor: Azt szeretnénk, ha mindenki utánunk csinálná

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 10:30
Oláh János és Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda)
Szerelemfoci címmel jelent meg a felcsúti futball- és részben sporttörténetet részletesen bemutató könyv. A Hotel Panchóban tartott könyvbemutatón Orbán Viktor miniszterelnök egy bejelentést is tett: további falvak sporttörténetének kutatására, megírására szívesen áldoz a kormány. Újabb lendületet vehet a Nagy Béla-program és a Hátsó füves-mozgalom.

Szeretnénk támogatni, hogy minél több faluban, kistelepülésen elkészüljön a helyi sporttörténetet feldolgozó kiadvány. Ahol erre a jövőben a helyiek forrásokat fordítanak, a kormány a kultusztárca révén ugyanolyan összeggel be fog szállni a költségekbe! A felcsúti sportéletről készült kiadvánnyal úttörők akarunk lenni, nem kivételezettek, azt szeretnénk, ha mindenki utánunk csinálná” – válaszolta Orbán Viktor Bodnár Zalán, a Nemzeti Sport újságírójának kérdésére. 

 

Hozzátette, számít a Nemzeti Sport együttműködésére is. Tudvalévő, hogy a Nemzeti Sport munkatársa, Csillag Péter által indított és működtetett „Hátsó füves–mozgalom” fő törekvése is a falusi futballkultúra megmentése és megőrzése. A miniszterelnök bejelentése ennek az ügynek is újabb lökést adhat. Vagyis a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla-programja által – a kormány jóvoltából – már eddig is támogatott helytörténeti kiadványok mostantól jóval nagyobb számban készülhetnek el, akár a legkisebb falvakban is.

Könyv készült a felcsúti futball- és sportörténetekről (Fotó: Árvai Károly)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik