Asztalitenisz: a Budaörsi SC idegenben kezd az Európa-kupa döntőjében

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.29. 16:35
Az Európa-kupa döntőjébe jutó budaörsi csapat (balról): Madarász Dóra, Dari Helga, Bachman Péter edző, Póta Georgina, Fazekas Mária, Molnár Kendra (Fotó: Dömötör Csaba)
A második számú kontinentális sorozat döntőjébe jutó SH ITB Budaörsi SC női csapata a Museo de la Almendra Francisco Moralesszel küzd meg az aranyéremért, az első mérkőzést április 19-én játsszák Spanyolországban, a visszavágó április 27-én lesz Budaörsön.

 

A megalapításának 100. évfordulóját ünneplő Budaörsi SC asztalitenisz-csapata sokat tesz azért, hogy emlékezetes legyen a centenáriumi esztendő, pedig még csak március végénél járunk. Az együttes először a közép-európai Szuperliga csehországi hatos döntőjében végzett a második helyen, majd az elmúlt hétvégén a győri országos bajnokságon szerepelt kiemelkedően: Madarász Dóra egyesben és Ecseki Nándorral az oldalán vegyes párosban is aranyérmet szerzett, míg női párosban Dari Helga (Fejős Annával) és Dohóczki Nóra (Barcsai Sophie-val) is a harmadik helyen zárt – ezzel a budaörsi lett az ob legeredményesebb klubja. A sikereknek ezzel még nincs vége, két nappal később a csapat bejutott az Európa-kupa fináléjába, miután az elődöntőben összesítésben 5:4-re múlta felül a portugál Club TDM Mirandelát.

A budaörsiek sorozatban a 21. idényben szerepelnek az európai kupaporondon, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő, pláne, hogy a klub filozófiájának megfelelően ezalatt kizárólag magyar ajkú asztaliteniszezőket foglalkoztatott. S hogy ez jó döntés volt, azt bizonyítja, a hétszeres magyar bajnok az európai kupaporondon már ötször dobogóra állhatott, a Bajnokok Ligájában 2012-ben a 3., 2013-ban pedig a 2., az Európa-kupában, illetve jogelődjében az ETTU-kupában pedig 2019-ben a 3., 2021-ben és 2023-ban a 2. helyen végzett.

Ráadásul már az is biztos, hogy idén meglesz a hatodik európai dobogós hely, a kérdés csak az, hogy 2024-ben arany vagy ezüst lesz-e a vége. A döntőben a spanyol Museo de la Almendra Francisco Morales az ellenfél, s eldőlt, hogy az első összecsapásra április 19-én Spanyolországban kerül sor, a visszavágó Budaörsön lesz április 27-én, szombaton 18 órakor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik