Birkózó Eb: Kuramagomedov elődöntős

Vágólapra másolva!
2024.02.17. 15:13
Fotó: Imago Images
A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad második mérkőzésén is győzött, így elődöntőbe jutott a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A tatabányaiak birkózója az izraeli Mitchell Finesilver elleni 3:2-es sikere után a szombati negyeddöntőben remekül kezdett a romániai Bíró Krisztián ellen. A dagesztáni származású Kuramagomedov az első menetben nagyon aktívan és hatékonyan birkózott, kiléptetéssel és levitelekkel megnyugtató, 7:0-s előnyt harcolt ki a szünetig.

A pihenő után aztán a magyar sportoló már csak a védekezéssel törődött, s ugyan riválisa kétszer kiléptette, egyszer pedig mögé tudott kerülni, de tekintélyes előnyéből három pontot meg tudott tartani és 7:4-re győzött.

A magyar idő szerint 15.45-kor kezdődő elődöntős programban Kuramagomedov az olimpiai bronzérmes, korábbi Európa-bajnok török Söner Demirtasszal küzd meg a fináléért.

A délelőtti program másik két magyarja, Vida Csaba (86 kg) és Juhász Balázs (92 kg) egyaránt kiesett.

A 17 órakor kezdődő helyosztók során Muszukajev Iszmail (70 kg) és Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) lép szőnyegre, egyaránt a bronzérmért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik