Teqball-vb: Több éremért, köztük aranyért utaztunk ki – Bányik Csaba

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 14:58
null
Bányik Csaba több éremmel számolt (Fotó: Facebook/Magyar Teqball Szövetség)
Bányik Csaba egy-egy arany- és bronzéremmel tért haza a vasárnap véget ért bangkoki teqball-világbajnokságról, de elárulta: a kiutazás előtt több magyar éremmel számoltak.

 

A Bányik, Katz Balázs duó világbajnok lett, s Bányik Ács Krisztinával vegyes párosban is dobogóra állhatott. A harmadik magyar medált, egy ezüstöt Péchy Petra és Vicsek Nóra gyűjtötte be a női párosok versenyében.

„Ezzel megkoronáztuk az évünket. Balázzsal közösen több mint tíz nemzetközi versenyt nyertünk az évben, köztük egy Európa-bajnokságot és az évzáró esemény pont ez a világbajnokság volt, amivel ténylegesen fel tudtuk tenni az i-re a pontot” – mondta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában Bányik Csaba, majd hozzátette: ez volt az első olyan vb, amelyen nem Magyarország nyerte az éremtáblázatot.

„Mindenképpen szerettük volna, ha mind az öt kategóriában döntőt játszanának a magyarok, ott pedig győzzön a jobbik. Ebből sajnos csak két döntő jött össze és mindössze egy aranyérem, úgyhogy valóban több éremért és aranyéremért utaztunk ki” – tette hozzá.

A magyar teqballos szerint az utóbbi években szinte nehezebb volt kijutni, mint érmet szerezni a vb-n, és még mindig nehéz kivívni a válogatottságot, ez azonban már nem jelent mindenképpen érmes szereplést.

A hungarikumnak számító, magyar fejlesztésű sportág – első Európán kívüli – világbajnokságát idén hatodik alkalommal rendezték meg, a viadalon rekordlétszámú sportoló, 61 ország 214 versenyzője mérte össze tudását. A magyarok egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel az éremtáblázat harmadik helyén zártak.

Bányik elmondása szerint a nemzetközi szövetség nyitni fog Ausztrália és Óceánia felé, mivel a sportág célja, hogy felkerüljön a 2032-es brisbane-i olimpia programjára, ezen pedig ő is szeretne részt venni, lehetőleg még játékosként, de ha erre nem lesz lehetősége, akkor edzőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik