Triatlon: tizedikként zárt a vegyes váltó Sunderlandben

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 18:50
null
Kuttor-Bragmayer Zsanett szerint elérték a céljukat (Fotó: Facebook/Magyar Triatlon Szövetség)
Címkék
Vasárnap ismét Sunderlandre szegeződött a triatlonvilág figyelme, hiszen a világbajnoki sorozat aktuális állomásának második napját, vagyis a vegyes váltók versenyét rendezték. A Faldum Gábor, Dévay Márk, Kuttor-Bragmayer Zsanett, Horváth Karolina Helga összeállítású együttes 1:30:06 óra alatt teljesítette a – fejenként 300 méter úszásból, 7.7 kilométer kerékpározásból, valamint 1.7 kilométer futásból álló – versenytávot, ez pedig a tizedik helyre volt elég.

„Viszonylag hátul kaptam meg a »stafétát«, de a lehetőségekhez képest korrekt tempót tudtam menni. A lábam miatt maradt még ebben bőven, de így is az augusztus közepén esedékes párizsi tesztversenyen két rajtszámmal előkelőbbet kapunk majd, szóval ebben a felforgatott összeállításban elértük a célunkat. Ezzel együtt váltóban teperünk kell, hiszen a tavalyi évünk nem sikerült kifejezetten jól, idén viszont szépen gyűjtögetjük a pontokat, így a montreali verseny erdőtűz miatti elmaradása nagy érvágás volt nekünk. Hosszú távon egy kérdéses pozíció van a négyesben, mivel Bicsák Bence, Lehmannn Csongor mellett az én helyem is biztosnak tűnik, a második lány Kropkó Márta vagy Szalay Fanni is lehet még” – fogalmazott Kuttor-Bragmayer Zsanett a Nemzeti Sportnak, miután szombaton Achilles-sérülés miatt feladta az egyéni viadalt. A 29 éves olimpikon ezzel együtt a harmadik legjobb időt repesztette a nők között vasárnap.

A győzelmet a szigetországban a francia csapat aratta 1:26:53 órás idővel, míg a hazai kvartett, a britek 23 másodperc hátránnyal másodikként, a norvégok pedig 34 másodperces lemaradással harmadikként zártak.

VILÁGBAJNOKI SOROZAT, SUNDERLAND
Vegyesváltó:

1. Franciaország (Tom Richard, Emma Lombardi, Pierre Le Corre, Cassandre Beaugrand) 1:26:53 óra
2. Nagy-Britannia (Barclay Izzard, Beth Potter, Max Stapley, Jessica Fullagar) 1:27:16
3. Norvégia (Vetle Bergsvik Thorn, Lotte Miller, Casper Stornes, Solveig Løvseth) 1:27:27
...10. Magyarország (Faldum Gábor, Kuttor-Bragmayer Zsanett, Dévay Márk, Horváth Karolina Helga) 1:30:06

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik