Lósport: Amore Boy nyerte meg a 101. Magyar Derbyt

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.02. 22:06
Francia tenyésztésű ló és szlovák zsoké diadalmaskodott a 101. Magyar Derbyn.
Jaroslav Línek jól taktikázott és a célegyenesben lehagyta lovával D’Angelót és Fézer Ramónát (Fotó: Koncz Márton)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Jaroslav Línek jól taktikázott és a célegyenesben lehagyta lovával D’Angelót és Fézer Ramónát (Fotó: Koncz Márton) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A nap fő attrakciója egyértelműen a 101. Magyar Derby volt, azonban ennek 18:45-ös kezdetéig sem unatkoztak, akik kimentek a Kincsem Parkba. Az év egyik legelegánsabb szabadtéri eseményén a hagyománytisztelet jegyében, na meg a legszebb fejfedőt díjazó szépségverseny miatt a legtöbben kalapot viseltek, az esemény rangját pedig számos külföldi vendég és versenyző jelenléte is emelte.

A sűrű versenyprogramba összesen tizenegy futam fért bele, de jutott idő pónigaloppra, és a legkisebbek sem unatkoztak az ingyenes gyerekfoglalkozásokon. Fél kettőkor gátversennyel indult a délutáni viadalok sora, majd rögtön utána kezdődött a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) 99. születésnapja alkalmából a szervezetről elnevezett AIPS – Patay Sándor Emlékverseny, derbinapi klasszikus, melyen a legjobb formában lévő kétéves telivérek versenyeztek. A lósporthoz hagyományosan kötődő sportfogadók minden futamra megtehették a tétjeiket, és aki tisztában volt az erőviszonyokkal, az akár busás nyereményeket is kaszálhatott, hiszen sok esetben az előzetesen megjósolt, leginkább esélyes hármas futott be legelöl, igaz, például a második futamban Pescara nyergében Ördög Alen meglepetésre másodikként vágtázott át a célvonalon, borítva a papírformát. Az egyik legnépesebb mezőny a női amatőrversenyben gyűlt össze 14 induló harcolt az elsőségért, melyet May Green Dancer hátán, Éles Virág szerzet meg.

Igazi kalap-különlegességeket viseltek a hölgyek a Kincsem Parkba (Fotó: Koncz Márton)
Igazi kalap-különlegességeket viseltek a hölgyek a Kincsem Parkba (Fotó: Koncz Márton)

Számos izgalmas futamot követően, háromnegyed hétkor elrajtolt a várva várt verseny, a 101. Magyar Derby tizenöt lovasból és hároméves telivérjeikből álló mezőnye. A rajt minden lónak jól sikerült, majd a futam elején az előzetes várakozásoknak megfelelően D'Angelo lépett el a mezőnytől, és kisvártatva komoly előnyre tett szert, az utolsó kanyar előtt azonban utolérték üldözői. A bolyt Amore Boy vezette, aki addig néhány méter lemaradással, de tartotta D'Angelo tempóját, majd a célegyenesbe fordulva lehagyta a riválist és eredményesen hajrázott a győzelemért. Az utolsó néhány száz méter remekül sikerült Amore Boynak a 2400 méteres, 25 millió forint összdíjazású futamon magabiztos győzelmet aratott a francia tenyésztésű sárga mén, nyergében Jaroslav Línekkel, akit a riválisok, Martin Laube (2.), Lost in Space hátán és Benkő Ádám (3.) Real Hope-on csak megközelíteni tudtak, megelőzni nem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik