Csupasport: elképesztő száz kilométer sok fájdalommal és mákos tésztával

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.31. 21:27
Amikor csapattársak beszélgetnek: a berlini világbajnokságon nagyszerűen szereplő Garai Ágnest kérdezte élményeiről a szintén Németországban járt Cseke Lilla.

Az augusztus 27-én 31. alkalommal megrendezett 100 kilométeres világbajnokságon több kiemelkedő magyar eredmény is született. Dr. Garai Ágnes Szonja 8:15:22-es idővel Berlinben a magyar nők közül a második legjobb időt futotta. A gyógyszeriparban kutatási koordinátorként dolgozó Ági az ELTE Sashegyi Gepárdok futócsapatának tagja, edzője Szabó Gábor. Eredménye nem csak csapatszinten kiemelkedő, a világbajnokságon a W35-ös korosztályban ezüstérmesként állhatott a dobogóra.

„Voltak kisebb-nagyobb holtpontok, de nyolcvanöt kilométerig tartottam a tempót, viszont az utolsó tizenötön már voltak fájdalmaim, így egyre lassultam. De előre felkészültem rá, folyamatosan nyugtatgattam magam, hogy minden rendben lesz, nemsokára végemondta Garai Szonja. – Fejben nagyon erős tudok lenni és mindig tudom magam motiválni, ez most is így volt. Tudtam, itthon nagyon sokan figyelik a versenyt és drukkolnak.”

A Csupasporton ezen kívül megismerkedhetnek a tízéves Lőrincz Jáde történetével is, aki rendszeresen jár futóversenyekre édesapjával, amelyeken egyre jobban teljesít, és a jó hangulatú eseményeket általában összekötik egy családi kirándulással is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik