Asztalitenisz: Madarász Dóra két év után hazatér Lille-ből

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 11:36
null
Madarász Dóra a Lille mezét a következő idényben a Budapesti Erdértére és a Cartagenáéra cseréli (Fotó: Földi Imre)
A női asztalitenisz-válogatottal tavaly olimpiai kvótát szerző Madarász Dóra a franciaországi két év után a következő idényben a Budapesti Erdért játékosa lesz, mellette a szabályokat kihasználva Spanyolországban légióskodik.

 

– Két Franciaországban töltött légiósév után hazafelé veszi az irányt, és újra a magyar bajnokságban szerepel?
– Igen. A Budapesti Erdért keresett meg, s olyan ajánlatot kaptam, amit nem lehetett visszautasítani. Az is vonzott, hogy több más európai országhoz hasonlóan már nálunk is engedélyezik, hogy egy idényen belül több bajnokságban is játszhassunk, így az Erdért mellett szóban a spanyol Cartagena csapatával is megállapodtam.

Pozitív mérleggel zár

Madarász Dóra két idényt játszott a Lys Lille Métropole csapatában, amely mindkét alkalommal a Bajnokok Ligájában is szerepelt, a csoportkörben vérzett el. A Pro A, azaz a francia bajnokság tavaly a pandémia miatt félbeszakadt, most pedig az alapszakaszban megszerzett 6. hely után az 5–8. helyért zajló rájátszásban vesz részt a Lille. Ami a világranglistán a 66. helyen álló Madarászt illeti, csapata első számú játékosaként 17 meccsen állt asztalhoz, ebből 10-et megnyert, vagyis Európa legerősebb női bajnokságában jónak mondható 59 százalékos az eddigi teljesítménye.

– Spanyolország egyre népszerűbb célpont, hiszen többek között Póta Georgina és Lovas Petra is ott játszik. Mi ennek az oka?
– Nem véletlen, már a kontinens három legerősebb bajnoksága között van a spanyol, jó ellenfelekkel színvonalas, kiélezett meccseket játszhatunk. Nekem az is fontos volt, hogy a Cartagena rendszeres résztvevője a kontinentális kupasorozatoknak, többnyire a Bajnokok Ligájában kap helyet, márpedig én nem szeretnék lemondani róla, hogy valamelyik európai sorozatban is indulhassak.

– Hol lesz a bázis? Itthon vagy Cartagenában?
– Egyértelműen idehaza, mert a tényleg nagyszerű válogatott edzésekről nem szeretnék hiányozni. A Cartagenához csak a mérkőzésekre utazom ki.

– Érzése szerint francia csapatánál, a Lys Lille Métropole-nál milyen nyomot hagy maga mögött?
– Összességében elégedett vagyok az elmúlt két évemmel, sokat tanultam az asztaliteniszről, és mentálisan is rengeteget fejlődtem, enélkül talán az olimpiai kvalifikációs időszak is másként alakult volna. Mindent egybevéve jó szívvel gondolok az ott töltött időre, az pedig remek visszajelzés, hogy erősebb klubtól, a Metztől is érdeklődtek irántam, de mivel akkor már megállapodtam az Erdérttel, az első beszélgetésnél tovább nem jutottunk.

– Mikor búcsúzik el a Lille-től?
– Az alapszakaszban a hatodik helyen zártunk, ezért az ötödik–nyolcadik helyért zajló rájátszásban vagyunk érdekelve, hétfőn az Isseenne EP elleni párharc első mérkőzésére kerül sor. Az alapszakaszban három nullra nyertünk, s a két összecsapás alapján most is a győzelem a cél, mert akkor már biztosan az európai kupaindulást jelentő első hatban végzünk. Ezek után valamikor májusban lesznek a helyosztók, így valószínűleg az lesz az idénybeli utolsó mérkőzésem Franciaországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik