Nemzet Sportolója: Varga János lett az új tag – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.11.20. 09:55
null
Varga János lett az új tag
Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke hivatalos értesítést kapott róla, így ténnyé vált, hogy az olimpiai, valamint kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó, a 79 éves Varga János a Nemzet Sportolója lett.

Mint ismert, a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Kulcsár Győző halálával megüresedett egy hely a Nemzet Sportolóinak tizenkét tagú társaságában, s a jogszabályok értelmében a korábbi jogosult halálától számított hatvan napon belül nekik kellett új javaslatot tenniük az új tagra.

A Nemzet Sportolói október végén Varga Jánost javasolták a megtisztelő címre, akit a sportpolitikáért felelős miniszter képviseletében Szabó Tünde államtitkár terjesztett a kormány elé, s kabinet elfogadta a jelölést.

Polyák Imre 2010-es halála óta most került újra birkózó a Nemzet Sportolói közé.

A Nemzet Sportolói így jelenleg:Balczó Andrásöttusázó,Hammerl Lászlósportlövő,Bíróné Keleti Ágnestornász,Kamuti Jenővívó,Kárpáti Györgyvízilabdázó,Magyar Zoltán tornász,Portisch Lajossakkozó,Sági Györgyné Rejtő Ildikóvívó,Schmitt Pálvívó,Székely Évaúszó, Varga János birkózó ésWeltner Györgyné Ivánkay Máriasiketlimpiai bajnok asztaliteniszező.

Halálukig a cím birtokosai voltak: Puskás Ferenc, Zsivótzky Gyula, Polyák Imre, Albert Flórián, Gyarmati Dezső, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Földi Imre és Kulcsár Győző.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik