Az F1-et is birtokló Liberty Mediához kerül a MotoGP

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.01. 14:21
Fotó: Getty Images
A Formula–1-es világbajnokság jogtulajdonosa, a Liberty Media megvásárolta a Dorna nevű céget, amely a gyorsaságimotoros-vb kizárólagos kereskedelmi jogainak tulajdonosa.

A Liberty Media hétfői közleménye szerint 4.2 milliárd dollárt fizet a 86 százalékos tulajdonrészért, így a MotoGP eddigi vezetősége 14 százalékos részesedést tart meg. A Dorna továbbra is független vállalat lesz, melynek vezérigazgatója Carmelo Ezpeleta marad, ahogy a madridi székhelye sem változik.

„Nagyon örülünk, hogy a MotoGP megszerzésével bővíthetjük a portfóliónkat a sport- és a szórakoztatóiparban. Az üzlet hatalmas lehetőség a fejlődésre, mert azt szeretnénk, ha a sportág növekedne a szurkolók, a csapatok, a kereskedelmi partnerek és a részvényesek számára is” – fogalmazott Greg Maffei, a Liberty Media elnöke.

Az átvétel várhatóan év végére fejeződik be, de a tranzakciót még több versenyhatóságnak jóvá kell hagynia. Ezt követően a Liberty Media az autó- és motorsport két legfontosabb sorozatának tulajdonosa lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik