WTCR: újabb zengős győzelem; Michelisz negyedik a 2. versenyen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 16:58
null
Rob Huff idei második győzelmét aratta Anneau du Rhinben (Fotó: DPPI)
Rob Huff nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének második futamát. A dobogóra még Mehdi Bennani és Mikel Azcona állhatott fel – utóbbit Michelisz Norbert engedte el a verseny hajrájában, így a magyar versenyző a negyedik helyen ért célba Anneau du Rhinben. Tassi Attila a kilencedik lett, az ismét peches Nagy Dániel a 12. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

 

Mehdi Bennani vághatott neki a pole pozícióból a második futamnak Anneau du Rhinben. A marokkói versenyző mellől Rob Huff, a harmadik pozícióból Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását a nyári szünet előtti utolsó összecsapáson. Tassi Attila a 11., Nagy Dániel a 12. pozícióból rajtolhatott.

A rajnál Huff elment Bennani mellett, amivel átvette a vezetést. Michelisz maradt a harmadik helyen, Tassi és Nagy javított egy-egy pozíciót. Utóbbi Berthont előzte meg, aki viszont a következő körökben keményen támadta a magyar versenyzőt, hogy visszavegye tőle a 11. helyet.

Ahogyan az első futamon, ezúttal sem szakadt szét jelentősen a mezőny, s bár szorosan követték egymást a versenyzők, előzést alig láthattunk. Végül Berthon ment el előbb Nagy, majd Tassi mellett a kilencedik körben, nem sokkal később pedig Azcona mutatott be látványos előzést Magnus ellen, és feljött a negyedik pozícióba.

A tizedik körben Nagy behajtott a bokszutcába, és mire visszatért a pályára, kétkörös hátrányba került a többiekhez képest, a csapattársa azonban továbbra is vezette a futamot. A hajrában – eleget téve a csapatutasításnak – Michelisz elengedte Azconát, aki megpróbálta elkapni Bennanit az utolsó körökben, de nem tudta megelőzni.

A futam legvégén még Esteban Guerrieri és Tom Coronel ütközése szolgáltatott némi izgalmat, de ez nem volt hatással Huffra, aki újabb győzelmet ünnepelhetett a Zengő Motorsport színeiben. A dobogóra még Bennani és Azcona állhatott fel, Michelisz a negyedik helyen zárta a második futamot Anneau du Rhinben. Tassi a kilencedik, Nagy a 12. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

WTCR
ANNEAU DU RHIN, 2. FUTAM

1. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport)
2. Mehdi Bennani (marokkói, Audi)
3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
5. Gilles Magnus (belga, Audi)
...
9. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
12. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport)

A világkupa élmezőnye 12 futam után: 1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 241 pont, 2. Néstor Girolami (argentin, Honda) 206, 3. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport) 187, 4. Gilles Magnus (belga, Audi) 165, 5. Nathanaël Berthon (francia, Audi) 160, ... 8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 127, ... 13. Tassi Attila (magyar, Honda) 68, ... 16. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 37

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik