Motorsport: Talmácsinak jól sikerült az almeríai teszt

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 20:52
null
Talmácsi Gábor az almeríai pályán
Talmácsi Gábor csapatával, a Prorace Teammel közösen is megkezdte a felkészülést a motorkerékpáros Superbike-világbajnokság szupersport kategóriájának idei szezonjára.

 

A spanyolországi Circuito de Almería pályán zajlott a tesztelés, ahol a hőmérséklet alkalmas volt a motorozásra, de a szél nagyon fújt. A mai napon például már több csapat is pihenőnapot hirdetett a viharos szél miatt. Talmácsi csütörtökön és pénteken összesen 75 kört teljesített, több elektronikai beállítást is kipróbált, és csapatával elégedetten zárta a két tesztnapot. Rövid pihenő után a munka január 22-23-án Jerezben folytatódik.

„Egy számomra újabb ismeretlen pályát sikerült megismernem ezen a két napon, hiszen korábban még nem motoroztam itt – mondta Talmácsi Gábor az almeríai napokról. – Nehéz, technikás pálya. Ráadásul hatalmas, orkán erejű szél fújt mindkét nap, ami egyes kanyarokban nagyon zavaró volt. Az elektronikai beállításokkal sokkal magasabb szinten vagyunk az előző évhez képest. Az időjárás viszontagságai ellenére is sikerült egy versenyszimulációt motorozni, és a használt gumikon is tudtam tartani a jó köridőket. Ez pedig szintén egy fontos dolog ebben a géposztályban. Most három nap pihenő következik, majd Jerezben folytatjuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik