Testépítés: akinek nincs megfelelő genetikája, inkább kergessen lepkéket

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.09.30. 19:14
A napokban közzétettek egy korábbi videófelvételt, amelyben az ötvenes évek sikeres filmsztárja és testépítője, Steve Reeves őszintén elmondja, mit gondol az illegális teljesítményfokozókról.

Steve Reeves a testépítés hőskorának egyik legendája volt. A 2000-ben 74 évesen elhunyt sportolót a legtöbben inkább színészként ismerik, de egykor testépítőként is nagyon sikeres volt. 1947-ben megnyerte a Mr. Americát, 1948-ban a Mr. World-öt, 1950-ben pedig a Mr. Universe-t, az ötvenes évek ünnepelt filmsztárja és egyik legjobban kereső színésze volt.

És hogy miért érdekes ez? Nos, a közösségi médiában mostanában igencsak felkapott lett a The Golden Days Instagram-csatornán közzétett régi videófelvétel, amelyen Steve Reeves elmondja, mit gondol a szteroidhasználatról. A kérdés azért is érdekes, mert egyrészt ma is nagyon aktuális, másrészt kényes téma.

„Az én időmben azt gondoltam, hogy a testépítés egészségorientált sport – mondta. – Manapság ez sajnos már nem így van. Ha valakinek nem megfelelő a genetikája, hogy olyan testet építsen, amilyet szeretne, és ehhez injekciókra van szüksége, az inkább válasszon másik sportágat. Menjen, kergessen lepkéket, pingpongozzon, vagy csináljon bármi mást. Ami engem illet, soha nem használtam semmit. Mégpedig azért nem, mert az egészségem fontosabb. Szeretnék száz évig élni, és bár nem tudom, megérem-e, ha vegyi anyagokat használtam volna, lehet, hogy már hatvanöt évesen meghalok.”

Steve Reeves 2000-ben limfómában vesztette életét, de a fenti üzenete ma is aktuális.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik