Száz mérföld után újabb világrekord

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 10:48
A litván Aleksandr Sorokin két legyet ütött egy csapásra, és az angliai Ashfordban rendezett ultrafutóversenyen a száz mérföldes és a tizenkét órás táv világcsúcsát is megdöntötte.

Nemzetközi mércével mérve is remek eredményeket hozott a hétvégén Ashfordban (Kent, Anglia) rendezett ultrafutóverseny. Az Athletics Weekly beszámolója szerint Aleksandr Sorokin meg sem állt a világcsúcsig száz mérföldön, míg Samantha Amend a brit rekordot múlta felül ugyanezen a távon a négyszáz méteres atlétikai pályán körözve.

Magyar szemmel is lehetnek emlékeink a 2017-ben a Spartathlonon diadalmaskodó litván férfiről, hiszen 2019-ben az abban az évben ugyancsak Spartathlon-győztes magyar kiválóságot, Bódis Tamást megelőzve szerzett aranyérmet a franciaországi 24 órás világbajnokságon. Amikor Sorokin nem fut, krupiéként dolgozik egy kaszinóban.

Valamivel később a nőknél is sosem látott eredményt könyvelhettek el, a civilben az IT-szektorban dolgozó Samantha Amend is beért, a 14:34:05-nek köszönhetően alaposan felülmúlta a korábbi rekorder Robinson 1990-es 14:43:30-as idejét.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik