Sólymával repül a brit tűzoltó

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2020.11.17. 18:19
Nigel Hawkins tizenkét éve foglalkozik solymászattal, illetve húsz esztendeje siklóernyőzéssel, így aztán nem meglepő, hogy egy-egy repülésre Fredericket is magával viszi.

Tudják, mi az a parahawking?

Ha nem, nem meglepő, elvégre a világon mindössze néhány ember űzi, magyarul talán siklóernyős solymászatnak lehetne fordítani. Ezzel gyakorlatilag lelőttük a poént, siklóernyőzés közben ugyanis a kedvenc madarunkat is megreptetjük – kis túlzással olyan ez, mint amikor a kutyánkat visszük sétálni.

Az eddig szűk körben ismert parahawking azután vált szélesebb körben ismertté, hogy felkerült az internetre egy videó, amelyen Nigel Hawkins ötszáz láb magasságban siklóernyőzik Frederick nevű sólymával.

Persze már óriási rutinja van a 48 esztendős, tűzoltóként dolgozó brit férfinak. A lélegzetelállító felvétel azért is különleges, mert ez volt az első alkalom, hogy 360 fokos kamerával felvették, ahogy valaki a madarával repül.

„A parahawkingot nem én találtam fel, de egyike vagyok annak a néhány embernek, aki ezt űzi – idézte a Daily Mail Nigel Hawkinst. – Húsz éve foglalkozom siklóernyőzéssel, ejtőernyőzéssel és bázisugrással, és tizenkét éve vagyok solymász. Régóta vágytam rá, hogy a sólymommal együtt repülhessek. Ezek után természetes folyamat volt, hogy őt is kiképezzem erre. Frederick naponta repül, és olyan közel lehet vadon élő társaihoz, amennyire csak lehetséges. Amikor pedig véget ér a napi solymászat, kiveszem az autóból a siklóernyőmet, és a naplementében repülök egyet Frederickkel.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik