Sprintverseny Lengyeltótiban

Vágólapra másolva!
2020.07.23. 13:52
Párját ritkító, szinte az összes magyar élversenyzőt felvonultató versenyt rendezett a Magyar Triatlonszövetség szerdán Lengyeltótiban. A legjobb felnőtt, junior és ifjúsági triatlonisták mérték össze erejüket egy szupersprint versenyen.

A versenyzők eddigi eredményeit nézve összesen 27 világ- vagy Európa bajnoki érem tulajdonosa csapott össze a Somogy megyei Lengyeltóti mellett megrendezett szupersprintviadalon, amelyen a sportolóknak úszásban 300 métert, kerékpáron 8, futásban 2 kilométert kellett teljesíteniük.

A felnőttek versenyében a szövetség meghívása alapján 16 női és húsz férfi versenyző indult, a délelőtti elődöntőkben elért eredmények alapján a délutáni döntőkben a nőknél a legjobb hat, a férfiaknál a legjobb tíz sportoló vehetett részt.

A legjobbak részvételével megrendezett exkluzív viadal egyben válogatót is jelentett a következő nemzetközi versenyekre, a felnőtteknek a hamburgi MIX-váltó-világbajnokságra, a junioroknak pedig az észtországi Európa-bajnokságra.

A MIX-váltó olimpiai versenyszám, amelyben a csapatot 2-2 nő és férfi alkotja.

A verseny díjazását a triatlonszövetség kiemelt szponzora, az E.ON biztosította.

Bragmayer Zsanett, a női verseny győztese

A női versenyen Bragmayer Zsanett (Team Újbuda) végzett az első helyen, Horváth Karol (Budaörsi TK) lett a második, míg a bronzérmet Kropkó Márta (Kropkó TC) vihette haza. A férfimezőnyben a rendkívül izgalmas hajrát követően Bicsák Bence (PSN Zrt.) diadalmaskodott, második helyen Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) végzett Lehmann Csongort (Tiszaújvárosi TK) megelőzve.

Így Bicsák Bence és Faldum Gábor, illetve Bragmayer Zsanett és Horváth Karol képviselheti a magyar színeket a hamburgi világbajnokságon. Ebben a számban, bár a kvalifikáció csak jövőre zárul, a magyar szurkolók jó eséllyel számíthatnak olimpiai részvételre is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik