Így lett Hegy a Trónok harca sztárjából

Vágólapra másolva!
2019.12.31. 19:26
EZT ÍRTUK 2019-BEN! Íme a hatalmas férfi, aki hét éve egyetlen edzést sem hagyott ki. Hafþór Júlíus Björnsson, a Trónok harcából ismert Hegy hét évvel ezelőtt 104 kilogramm volt, ma már 180-at nyom. Hogy lett Björnssonből északi óriás?

(Az ünnepek alatt válogatást közlünk 2019 legolvasottabb anyagaiból.)

A Trónok harca rajongói alig várták, hogy sor kerüljön a nagy testvérharcra, amelyben a Clegane fivérek leszámolnak egymással. A Hafþór Júlíus Björnsson által alakított Hegy igencsak tekintélyt parancsoló. A 205 centiméter magas, 180 kilogramm súlyú férfira elég csak ránézni, és már inába száll az ember bátorsága. Björnsson már gyerekkorában is kimagaslott társai közül.

„Mindig is magasabb voltam a többieknél, és akkor kezdtem el izmosodni, amikor kiléptem a kosárlabdacsapatból – idézte a sportoló-színészt a GQ magazin. – Kosárlabdáztam, de állandóan megsérült a bokám. Egyszer úgy döntöttem, szünetet tartok a kosárlabdában, hogy meggyógyuljon a lábam. Edzőterembe viszont eljártam, és megtetszett a súlyzózás. Teljesen beleszerettem a kemény edzésekbe. Ráadásul nagyon hamar meglátszott az eredménye, egyre izmosabb lettem.”

A Hegy jelenleg a világ legerősebb embere /Fotó: AFP

Az eredmény mindenesetre önmagáért beszél. Hafþór Júlíus Björnsson ötször volt Európa legerősebb embere, 2018-ban megnyerte a világversenyt is. 2018-ban és 2019-ben pedig az Arnold Strongman Classicon sem tudta senki legyőzni.

Nemrég írtunk a Hegy törékeny, de rendkívül izmos feleségéről, aki 115 kilóval is elbír.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik