Női BL-selejtező: nyert az FTC, következhet az albán bajnok

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 22:30
null
Az első akadályt sikerrel vette a Ferencváros (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/noi-csapat/hirek/noi-bl-ftc-telekom-sosnowiec-elo-szoveges" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros női labdarúgócsapata legyőzte a lengyel bajnok Czarni Sosnowiecet a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így a magyar csapat mérkőzhet meg Lengyelországban az albán aranyérmes Vllazniával pénteken.

 

A Ferencváros már a 17. percben megszerezte a vezetést, s előnnyel is vonulhatott a szünetre. A második félidő elején azonban egy fejes góllal egyenlítettek a lengyelek, ám öt perccel később ismét betalált a zöld-fehér magyar együttes. Több gól már nem esett, így az FTC mérkőzhet meg 20-án az albán bajnok Vllazniával. Annak a meccsnek a győztese egy oda-visszavágós párharcra kerül a Bajnokok Ligája 16 csapatos csoportkörétől.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
Ferencváros–Czarni Sosnowiec (lengyel) 2–1 (1–0)
Sosnowiec, Ludowy Stadion. Vezette: Valentova
FTC-Telekom: Bednar – Mosdóczi, Zlidnis, Lukas – Ivanusa, Fenyvesi, Brandon, Csányi (Németh, 92.), Szabó V. – Vágó, Pusztai (Nagy V., 79.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Czarni Sosnowiec: Szymanska – Kuclewicz, Zubchyk, Fischerová, Buszewska (Halatek, 80.) – Jedrzejewicz (Kaletka, 46.), Horváthová, Wlankowska – Kozak (Grosicka, 69.), Jaszek, Stanovic (Materek, 66.). Vezetőedző: Sebastian Stemplewski
Gólszerző: Fenyvesi (17.), Vágó (55.), illetve Fischerová (50.)

péntek, 20.00: Vllaznia (albán)–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik