Lampard: Van egy befejezetlen ügyünk a Barcával

Vágólapra másolva!
2012.04.05. 08:17
null
Frank Lampard (középen) a Benfica leküzdése után már a Barca elleni párharcra készül (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Chelsea hazai pályán 2–1-re nyert a Benfica ellen, így 3–1-es összesítéssel bejutott a négy közé, ahol a Barcelona lesz az ellenfele. A londoniak menedzsere, Roberto Di Matteo a találkozó után elmondta, nagyon későn tudták csak megszerezni a második góljukat, ezért sokáig nyitott volt a továbbjutás kérdése. A szakember a folytatással, a Barcelona elleni párharccal még nem kívánt részletesen foglalkozni. Megtette ezt helyette a tegnapi meccsen büntetőből eredményes játékosa, Frank Lamprad.


„Tudtuk a meccs előtt, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, és ez be is bizonyosodott. A Benfica nagyon jó erőkből áll, és ezt többször is megmutatták ma, de elégedettek vagyunk, mert továbbjutottunk. A második gólunk nagyon hiányzott, mert továbbra is volt esélyük a továbbjutásra, és küzdöttek is érte. Nagyon sok helyzetet elhibáztunk, így nem tudtuk idejében lezárni a párharcot” – mondta a Chelsea menedzsere Roberto Di Matteo a Benfica elleni 2–1-es győzelmet követően. A szakember a folytatásról, a Barcelona elleni elődöntőről még nem kívánt foglalkozni, mint mondta, egyelőre a Wigan elleni szombati összecsapásra fókuszál. Annyit azért megjegyzett a szakember, hogy zseniális játékosok ellen kell majd pályára lépniük a Barcelona ellen, és izgatottan várja a párharcot, melynek az lesz a kulcsa, hogy a Chelsea-nek sikerül-e megtalálnia a megfelelő stratégiát, rá tudja-e majd erőltetni az akaratát a Barcelonára.

CHELSEA–BENFICA 2–1



A Chelsea vezetőgólját 11-esből megszerző Frank Lampard a Benfica elleni mérkőzés értékelése mellett bővebben is szót ejtett a katalánokról.

„Kicsit álmosan kezdtünk, és elhitettük az ellenféllel, hogy megnyerhetik a meccset. A Benfica jó csapat, de mi jutottunk az elődöntőbe. Ráültünk az eredményre, és nem akartunk őrült módjára nekik menni. Volt néhány helyzetünk, ám ahogy elmentek a labdák a kapufák mellett, tudtuk, ha gólt szereznek, forró perceket fogunk átélni” – mondta a portugál csapat elleni meccsről a középpályás.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

„Most mindenki a Barcelonával foglalkozik. Az övék a legjobb csapat a világon. A három évvel ezelőtti meccsünk még mindig a fejekben van, van egy befejezetlen ügyünk a Barcelonával szemben, de most egy másik szezont élünk, és meg kell próbálnunk legyőzni őket. Ők lesznek az esélyesek, tudjuk, hogy a legjobbunkat kell nyújtani a továbbjutáshoz, ám hisszük, hogy sikerülhet!”

A Barcelona és a Chelsea 2005 óta nyolcszor találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, kétszer a katalánok, kétszer a londoniak győztek négy döntetlen mellett. A Barcelona 2006 februárjában győzte le utoljára a „kékeket”, azóta négyszer ikszelt és egyszer kikapott az angol csapattól, ám utolsó találkozásukkor, az említett három évvel ezelőtti, elődöntős párharcban idegenben szerzett góljának köszönhetően (Andrés Iniesta a 90. percben volt eredményes Londonban) a Barca jutott tovább.

CHELSEA–BARCELONA 1–1 (2009)

A Benficától a tegnapi meccs után a játékosok közül először a büntető előtt hibázó, de a hajrában a fejes góljával a Benfica-reményeket néhány percig visszahozó Javi García állt a kamerák elé.

„Felemelt fejjel távozhatunk innét. Csak az egyik együttes akarta megnyerni a találkozót. Büszkének kell lennünk erre a csapatra, de néha akkor is szembe kell nézni a vereséggel, amikor nem érdemeljük meg” – sajnálkozott a lisszaboniak játékosa.

„A szünet előtt a Chelsea keveset próbálkozott, mi pedig az egész meccsen nagyon pozitív képet mutattunk. Játékosaim erőt meríthetnek a ma esti mérkőzésből, és büszkén távozhatnak a stadionból – mondta Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője, aki a gólszerzőt külön is megdicsérte. – Javi García szenzációs volt. Teljes védősorunk hiányzott a bevethető játékosok közül, így a hátsó alakzatot át kellett alakítani. Mindkét középső védőnk kitűnő teljesítményt nyújtott, de sajnos két kontrából megsebeztek minket.”


kerdes=Ön szerint melyik csapat jut tovább a Chelsea–Barcelona párharcból?|opcio1=A Chelsea|opcio2=A Barcelona|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd
EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CHELSEA (angol)–BENFICA (portugál) 2–1 (1–0)
London, Stamford Bridge, 37 000 néző. V: Skomina (szlovén)
CHELSEA: Cech – Ivanovics, David Luiz, Terry (G. Cahill, 60.), A. Cole – Ramires, Lampard, Mikel – Mata (Raul Meireles, 79.), S. Kalou – F. Torres (Drogba, 88.). Menedzser: Roberto Di Matteo
BENFICA: Artur – M. Pereira, Javi García, Emerson, Capdevila – Matics – Gaitán (Yannick Djaló, 61.), Witsel, Bruno César (Rodrigo, 73.) – Aimar, Ó. Cardozo (Nélson Oliveira, 57.). Vezetőedző: Jorge Jesus
Gólszerző: Lampard (21. – 11-esből), Raul Meireles (92.), ill. Javi García (85.)
Kiállítva: Maxi Pereira (40.)
Továbbjutott a Chelsea, kettős győzelemmel, 3–1-gyel
AZ ELŐDÖNTŐ PROGRAMJA
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
április 17., kedd: Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) 20:45 ó
április 18., szerda: Chelsea (angol)–FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó
VISSZAVÁGÓK
április 24., kedd: FC Barcelona–Chelsea 20:45 ó
április 25., szerda: Real Madrid–Bayern München 20:45 ó
A döntőt május 19-én rendezik Münchenben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik