Ifi BL: ellenfelet kap az MTK – az Inter és a Juve is jöhet

Vágólapra másolva!
2022.11.08. 08:51
null
Ellenfélre várnak (Fotó: Árvai Károly)
Kedden 15 órától tartják az ifi-BL-nek is nevezett UEFA Ifjúsági Liga következő körének sorsolását, ahol az MTK fiataljai is érdekeltek lesznek.

Az UEFA Ifjúsági Ligában kedden 15 órától az úgynevezett BL-ág (itt szerepeltek a felnőtt BL-ben is csoportkörös klubok csapatai) második helyezettjei a bajnoki ágról érkező nyolc együttes közül kapnak ellenfelet. Utóbbi kategóriába tartozik az MTK, amely a sorozat 2003 óra íródó történetében első magyar klubként lesz ott a tavaszi egyenes kieséses szakaszban.

A lett Jeglavát, majd az izraeli Asdodot búcsúztató kék-fehérek biztosan hazai pályán játszhatnak, mert a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, és minden párosításban a bajnoki ágról érkezők lesznek a házigazdák.

Így tehát egyelőre annyi biztos, hogy a Balogh Béla edzette ificsapat február 7-én vagy 8-án lép pályára a Hidegkuti Nándor Stadionban. A nyolc lehetséges ellenfél az Ajax, az FC Porto, az Internazionale, az Eintracht Frankfurt, a Sahtar Doneck, a Salzburg, a Borussia Dortmund és a Juventus.

Érdekesség, hogy ebben az idényben a Frankfurtban már két magyar U17-es válogatott fiatal is pályára lépett a sorozatban, Fenyő Noah és Harangi Aiden egyformán 16 évesek, középpályások és mind a ketten három meccsen játszottak eddig. A 18 éves kapus, Tóth Balázs a Salzburg keretének a tagja, de az eddigi meccseket a kispadról figyelhette, csapattára, a szintén 18 éves támadó, Berki Marcell két meccsen játszott (a Milan elleni, 1–1-re végződő találkozón gólpasszt adott), míg a magyar nemzetiségű, de osztrák U-válogatott, 17 éves Jánó Zétény a csapat meghatározó játékosának számít, hat meccsen játszott, egy gólt szerzett és adott egy gólpasszt is.

Ha az MTK a következő párharcból is továbbjut, a nyolcaddöntőben folytathatja, s a BL-ág csoportgyőztesei közül kap ellenfelet. Ott olyan csapatokkal találkozna, mint a Real Madrid, a Manchester City, a PSG, a Milan, az FC Barcelona, az Atlético Madrid, a Liverpool vagy a Sporting CP.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik