BL: Nem vagyunk favoritok, de akkor sem voltunk, amikor megnyertük a sorozatot – Mount

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 08:22
null
Mason Mount gólpasszt adott, Pierre-Emerick Aubameyang betalált (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Chelsea FC idegenben is legyőzte (2–0) az olasz bajnok AC Milant a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, így négy fordulót követően vezeti az E-csoportot. A meccs legjobbjának választott Mason Mount szerint bármeddig elmehet csapata, míg a milánóiak trénere, Stefano Pioli szerint a kiállítás volt a vereség legfőbb oka. 

 

„Egy ilyen helyen nyerni mindig hatalmas dolog, a szurkolóink pedig egyszerűen csodálatosak. Őszintén, meglepődtem rajta, hogy én lettem a meccs embere, de elmondhatjuk, hogy az egész csapat teljesítménye remek volt. Nem mi vagyunk a favoritok idén a Bajnokok Ligájában, de akkor sem voltunk azok, amikor megnyertük a sorozatot. Mindenképp a végéig szeretnénk menetelni” – mondta a mérkőzés legjobbjának választott Chelsea-játékos, Mason Mount az UEFA-nak.

A londoniak vezetőedzője, Graham Potter beszélt Mountról és a csapat teljesítményéről is a lefújás után: „Mason rendkívül fontos játékos számunkra, de a szünetben le kellett cserélnem, hiszen volt egy sárga lapja, ráadásul sok meccs van a lábában. Mutatja, mennyire zseniális volt ma, hogy így is ő lett a meccs embere, fantasztikus. Ami a csapatot illeti, kiváló teljesítményt nyújtottak a srácok, győzelemmel távozunk Milánóból, és gólt sem kaptunk. Emberelőnyben természetes, hogy kontrollálni akarod a meccset, de folyamatosan fent kell tartanod a koncentrációt, nem lehetsz túl passzív, mert egy ilyen ellenfél ellen, ebben az atmoszférában bármikor kaphatsz egy gólt…”

A Milan trénere, Stefano Pioli így értékelt: „Remekül kezdtünk, úgy tűnt, jó teljesítményt nyújtunk majd, aztán megváltoztak a körülmények, tíz emberrel kellett játszanunk a Chelsea ellen. A vereségen már nem változtathatunk, de a sorsunk továbbra is a mi kezünkben van, még mindig elérhetjük a céljainkat.”

Mason Mount lett a meccs legjobbja

 

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
E-CSOPORT
AC MILAN–CHELSEA FC 0–2 (0–2)
Milánó, San Siro, 75 051 néző. Vezette: Daniel Siebert (német)
MILAN: Tatarusanu – Kalulu, Gabbia, Tomori, Théo Hernandez (Ballo-Touré, 80.) – Krunic, Tonali, Bennaszer (Pobega, 63.) – Brahim Díaz (Dest, 37.), Giroud (Rebic, 63.), Rafael Leao (Origi, 80.). Vezetőedző: Stefano Pioli
CHELSEA: Kepa – Chalobah, Thiago Silva, K. Koulibaly – R. James (Azpilicueta, 62.), Kovacic, Jorginho, Chilwell (Cucurella, 89.) – Sterling (Loftus-Cheek, 62.), Mount (Gallagher, a szünetben) – Aubameyang (Havertz, 79.). Vezetőedző: Graham Potter
Gólszerző: Jorginho (21. – 11-esből), Aubameyang (34.)
Kiállítva: Tomori (18.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 4 2 1 1 6–2 +4 7
2. Salzburg 4 1 3 4–3 +1 6
3. AC Milan 4 1 1 2 4–7 –3 4
4. Dinamo Zagreb 4 1 1 2 3–5 –2 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik