BL: Hazard képes megteremteni a különbséget a sorsdöntő meccseken – Zidane

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 11:14
null
A madridi Eden Hazard (7) éppen előző csapata ellen bizonyíthatja, megérte az érte kiadott százmillió eurót (Fotók: AFP)
Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője szerint Eden Hazard jelentheti a különbséget, a spanyol gárda villámléptű szélsője korábbi klubja, a Chelsea életét keserítené meg szerda este a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

 

 

Eden Hazard londoni visszatérése lehet az elődöntő egyik slágertörténete. A Real Madrid belga szélsője korábbi klubja, a Chelsea ellen bizonyíthat szerda este, és segítheti továbbjutáshoz a királyi gárdát. Rá is fér az erősítés Zinédine Zidane együttesére, hiszen a hazai 1–1-es döntetlent követően az idegenben szerzett góljának köszönhetően az angol együttes vág neki kedvezőbb helyzetből a visszavágónak. A Marca és a Kicker is a vendégek kezdőcsapatába várja a belgát, aki lassan elkezdheti törleszteni borsos vételárát (100 millió euró). Mint ismert, Eden Hazard 2012 és 2019 között a Chelsea-t erősítette, majd azzal a nem titkolt céllal érkezett a spanyol fővárosba, hogy Cristiano Ronaldo méltó örököse legyen. Hetes számú mez ide vagy oda, egyelőre nem sikerült a portugál világklasszis nyomdokaiba lépnie. Mielőtt pálcát törnénk felette, érdemes megjegyeznünk, hogy a sérülések igencsak megnehezítik madridi kalandját. Kevesen gondolták volna, hogy másfél évvel az érkezése után a Paris Saint-Germain elleni mérkőzésre kell hivatkozunk mint szomorú fordulópontra. Akkor honfitársa, Thomas Meunier csúszott rá bokájára a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírásának csoportkörében, a „blancók” futballistája azóta további tíz sérülést szenvedett el, valamint 58 mérkőzést volt kénytelen kihagyni. Hazard utóbbi időben mutatott teljesítménye azonban bizakodásra adhat okot: a bajnokságban szóhoz jutott a Betis (0–0) és Osasuna ellen (2–0), míg a BL-elődöntő első felvonásán 24 percet játszott csereként.

„Van még esélyünk, a visszavágóra azzal a tudattal utaztunk el, hogy győznünk kell      – nyilatkozta Zinédine Zidanea Marcának, aki 2016 és 2018 között sorozatban háromszor vezette diadalra a Real Madridot a legrangosabb kupasorozatban. –  Elmondtam már sokszor, hogy Eden fontos tagja a csapatunknak, számítok rá a Chelsea ellen is. Olyan futballista, aki képes megteremteni a különbséget a sorsdöntő összecsapásokon.”

Jó hír lehet a madridi szurkolóknak, hogy Sergio Ramos és Ferland Mendy visszatérhet a védelembe, és Marcelo is a társaival utazhatott Londonba, miután eleget tett szavazatszámlálói kötelezettségének. Hazard boldogan készülhet a szerdai ütközetre, mert régi barátai várják a Stamford Bridge-en, már csak az a kérdés, hogy a párharc végén ki örülhet…

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

21.00: Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 1–1


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik