BL: Capello szerint megbocsáthatatlan hibát követtek el a Juve játékosai

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 10:17
null
A Porto gólját a képre kattintva érhetik el
A Juventus korábbi sikeredzője, Fabio Capello szerint az olasz csapat játékosai nagyot hibáztak a hosszabbításban az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.

 

Mint beszámoltunk róla, a Juventus drámai, hosszabbításba torkolló csata után kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében; a Porto 2–1-re nyert a február 17-i odavágón, és noha az olaszok hazai pályán 3–2-re győztek, idegenben szerzett több góllal a rivális jutott tovább.

A találkozó egyik kulcspillanata a 115. percben volt: a Porto ígéretes szögből szabadrúgáshoz jutott. Sérgio Oliveira messziről nekifutott, és talán épp a sorfalba lőtt volna, ha az nem esik teljesen szét: a labda Cristiano Ronaldo lábai között talált utat, és habár Wojciech Szczesny még elérte, már csak a kapufára tudta tolni, amelyről befelé pattant.

Capello szerint nagyot hibáztak a Juve játékosai 
(Fotó: Getty Images)
Capello szerint nagyot hibáztak a Juve játékosai (Fotó: Getty Images)

Fabio Capello a Sky Sport Italia szakértőjeként követte a találkozót, és így vélekedett az esetről:

„Megbocsáthatatlan hibát követtek el a játékosok: megijedtek a labdától, a hátukat fordítva ugrottak el előle. Az én időmben nem alkothatták olyanok a sorfalat, akik félnek a labdától!”

Fabio Capello 1970 és 1976 között játszott a Juventusban, míg 2004 és 2006 között vezetőedzőként irányította a csapatot.

A keddi meccs után szintén nem tetszett neki, hogy csak a keret fiatalabb tagjai álltak ki nyilatkozni a kamerák elé.

„Csak a fiatalabbak vállalták, hogy kiállnak a nehéz percekben. Ebben a csapatban vannak olyan rutinos játékosok, akik siker esetén szeretik learatni a babérokat, vereség esetén azonban eltűnnek.”

BAJNOKOKLIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–PORTO (portugál) 3–2(0–1, 2–1, 2–1)
hosszabbítás után
Torino,
Juventus Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Kuipers (holland)
JUVENTUS:Szczesny – Cuadrado, Bonucci (De Ligt, 75.), Demiral, Alex Sandro – Chiesa (Bernardeschi, 102.), Arthur (Kulusevski, 102.), Rabiot, Ramsey (McKennie, 75.) – Morata, C. Ronaldo.Vezetőedző:Andrea Pirlo
PORTO:Marchesín – Manafá, C. Mbemba, Pepe, Zaidu (Luis Díaz, 71.) – J. Corona (Diogo Leite, 118.), S. Oliveira (Loum, 118.), Uribe (Grujics, 90.), Otávio (Malang Sarr, 62.) – Marega (Toni Martínez, 106.), Taremi.Vezetőedző:Sérgio Conceicao
Gólszerző:Chiesa (49., 63.), Rabiot (117.), ill. S. Oliveira (19., 115. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva:Taremi (54.)
Továbbjutott:
az FCPorto,4–4-gyel, idegenben szerzett több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik