H. D. 2020.12.15 14:35 Frissítve: 2020.12.15 15:31

BL: beszélt egymással a botrányos PSG-meccs két főszereplője

A botrányos körülmények között félbeszakadt, majd másnap befejezett Paris Saint-Germain–Istanbul Basaksehir Bajnokok Ligája-mérkőzés után sokan elmondták a véleményüket, most azonban úgy tűnik, nyugvóponthoz érkezett az eset, és a két főszereplő, Sebastian Coltescu és Demba Ba tisztázta a történteket.

Beszélt egymással a botrányos PSG-meccs két főszereplője, Sebastian Coltescu és Demba Ba (Fotó: AFP)

 

 
Botrány Párizsban, félbeszakadt a PSG és a Basaksehir meccse
Befejezték a meccset, kiütéses PSG-siker született
A román sajtó megosztott, a szövetség elhatárolódott
A román sportminiszter elnézést kért a rasszista kijelentés miatt
Le kell győzni a rasszizmust – mondja a Basaksehir vezetőedzője
Lőw Zsolt: Elképesztő érzelmek munkáltak a játékosainkban
Bölöni László védelmébe vette a rasszizmussal vádolt román bírót

Mint ismert, a vitát Sebastian Coltescu, a negyedik játékvezető egyik megjegyzése váltotta ki: a török csapat játékosai rasszistának minősítették a román bíró megnyilvánulását. A Basaksehir a rasszista megnyilvánulás ellen tiltakozva, a cserék közé nevezett – a tartalék játékvezető szóhasználatát indulatosan kifogásoló („Miért mondják, hogy fekete, amikor azt sohasem mondják, hogy fehér?”) – Demba Ba vezetésével bevonult az öltözőbe, majd követték őket a szintén felháborodott párizsiak is.

Másnap befejezték a mérkőzést – amelyet a PSG 5–1-re megnyert –, majd sokan megnyilvánultak az ügyben: a román sajtó megosztott volt, a szövetség elhatárolódott, a román sportminiszter elnézést kért a kijelentés miatt, Bölöni László védelmébe vette a rasszizmussal vádolt bírót, míg a Basaksehir vezetőedzője úgy nyilatkozott: „itt az ideje, hogy végre megszűnjön a labdarúgásban tapasztalható rasszizmus”.

Emanuel Rosu román sportújságíró Twitter-bejegyzése szerint az eset lassan nyugvóponthoz ér, miután a két főszereplő, Demba Ba és Sebastian Coltescu telefonon igyekezett tisztázni a történteket. A beszámoló szerint a kapcsolatfelvételt, majd a videotelefonálást a Bához hasonlóan sokszoros szenegáli válogatott, több román klubban is megforduló Ousmane N'Doye hozta össze.

N'Doye szerint Ba nem állította, hogy Coltescu rasszista megnyilvánulást tett, mindössze azt akarta elérni, hogy a játékvezető senkire ne használja a „fekete” szót a stadionban.

„Nagy rajongója vagyok a békének. Coltescu és Ba is felhívott, miután beszéltek egymással. Le voltak nyűgözve, hogy milyen jót beszélgettek. Biztos vagyok benne, hogy ez az egész csak egy félreértés volt. Ismerem a románokat, sosem volt problémám a rasszizmussal itt. Igyekeztem megszerezni Coltescu számát amilyen gyorsan csak tudtam, hogy biztathassam, mivel tudom, hogy nem rasszista” – idézi Rosu N'Doyét.


2021.07.27 17:44:15

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Idegenben is két góllal nyert a magyar bajnok, még két párharcot kell nyerni a BL-csoportkörért.

2021.07.20 23:09:43

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A scout területén is nagyot lépett előre a Fradi.

2021.07.20 19:12:05

Bajnokok Ligája Babják Bence (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

A Ferencváros jobban játszott a Vilniusnál, kár volt a végén Uzuni kihagyott tizenegyeséért.

2021.07.19 23:24:32

Bajnokok Ligája PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodt szívvel kijelenthetjük: a Ferencváros a favorit!