H. D.
2020.12.15 14:35 Frissítve: 2020.12.15 15:31

BL: beszélt egymással a botrányos PSG-meccs két főszereplője

A botrányos körülmények között félbeszakadt, majd másnap befejezett Paris Saint-Germain–Istanbul Basaksehir Bajnokok Ligája-mérkőzés után sokan elmondták a véleményüket, most azonban úgy tűnik, nyugvóponthoz érkezett az eset, és a két főszereplő, Sebastian Coltescu és Demba Ba tisztázta a történteket.

Beszélt egymással a botrányos PSG-meccs két főszereplője, Sebastian Coltescu és Demba Ba (Fotó: AFP)

 

 
Botrány Párizsban, félbeszakadt a PSG és a Basaksehir meccse
Befejezték a meccset, kiütéses PSG-siker született
A román sajtó megosztott, a szövetség elhatárolódott
A román sportminiszter elnézést kért a rasszista kijelentés miatt
Le kell győzni a rasszizmust – mondja a Basaksehir vezetőedzője
Lőw Zsolt: Elképesztő érzelmek munkáltak a játékosainkban
Bölöni László védelmébe vette a rasszizmussal vádolt román bírót

Mint ismert, a vitát Sebastian Coltescu, a negyedik játékvezető egyik megjegyzése váltotta ki: a török csapat játékosai rasszistának minősítették a román bíró megnyilvánulását. A Basaksehir a rasszista megnyilvánulás ellen tiltakozva, a cserék közé nevezett – a tartalék játékvezető szóhasználatát indulatosan kifogásoló („Miért mondják, hogy fekete, amikor azt sohasem mondják, hogy fehér?”) – Demba Ba vezetésével bevonult az öltözőbe, majd követték őket a szintén felháborodott párizsiak is.

Másnap befejezték a mérkőzést – amelyet a PSG 5–1-re megnyert –, majd sokan megnyilvánultak az ügyben: a román sajtó megosztott volt, a szövetség elhatárolódott, a román sportminiszter elnézést kért a kijelentés miatt, Bölöni László védelmébe vette a rasszizmussal vádolt bírót, míg a Basaksehir vezetőedzője úgy nyilatkozott: „itt az ideje, hogy végre megszűnjön a labdarúgásban tapasztalható rasszizmus”.

Emanuel Rosu román sportújságíró Twitter-bejegyzése szerint az eset lassan nyugvóponthoz ér, miután a két főszereplő, Demba Ba és Sebastian Coltescu telefonon igyekezett tisztázni a történteket. A beszámoló szerint a kapcsolatfelvételt, majd a videotelefonálást a Bához hasonlóan sokszoros szenegáli válogatott, több román klubban is megforduló Ousmane N'Doye hozta össze.

N'Doye szerint Ba nem állította, hogy Coltescu rasszista megnyilvánulást tett, mindössze azt akarta elérni, hogy a játékvezető senkire ne használja a „fekete” szót a stadionban.

„Nagy rajongója vagyok a békének. Coltescu és Ba is felhívott, miután beszéltek egymással. Le voltak nyűgözve, hogy milyen jót beszélgettek. Biztos vagyok benne, hogy ez az egész csak egy félreértés volt. Ismerem a románokat, sosem volt problémám a rasszizmussal itt. Igyekeztem megszerezni Coltescu számát amilyen gyorsan csak tudtam, hogy biztathassam, mivel tudom, hogy nem rasszista” – idézi Rosu N'Doyét.


2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.