BL: „Az álmok valóra válnak” – a Napoli grúz sztárja az Ajax kiütése után

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 08:44
null
Az Ajax védői sem bírták megállítani a Nápolyban Kvaradonának becézett Hvicsa Kvaracheliját (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Napoli 6–1-re kiütötte az Ajaxot idegenben a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, kedden, így hibátlanul áll az A-csoport élén. A meccs után sajtótájékoztatón Luciano Spalletti visszafogottan értékelte a nagy különbségű sikert, az Ajax középpályása nem hitt a szemének.  

 

Élete első Bajnokok Ligája-gólját szerezte az Ajax elleni, 6–1-re megnyert meccsen Hvicsa Kvarachelija, a Napoli 21 éves grúz válogatott támadója, aki elképesztő idényt fut Nápolyban, hiszen már 10 kanadai pontnál (6 gól és 4 gólpassz) jár minden sorozatot figyelembe véve.

„Azt hiszem, az álmok valóra válnak. A Bajnokok Ligájában játszom és be is találtam, elképesztően boldog vagyok, fontos győzelmet arattunk. Ami az Ajaxot illeti, ma nem játszott jól, de remek csapat, kívánok neki sok szerencsét az idény további részére” – fogalmazott a grúz az UEFA-nak.

A nápolyiak vezetőedzője, Luciano Spalletti is boldog volt a kiütés után, de nem szeretné túlreagálni a sikert: „Egyelőre nem kaptam gratulációt, de most nem is ez a lényeg. Csodálatos meccset játszottunk ma, ugyanakkor csupán egy mérkőzés nem változtatja meg az életünket. Remek megélni ezt a sikert, de máris a következő meccsre kell koncentrálnunk. Nem állhatunk meg!”

Az Ajax középpályása, Kenneth Taylor így nyilatkozott: „Ez hihetetlen… és nagyon fura egyben. Tíz perc alatt eldőlt minden, majd a szünet után teljesen szétestünk. Olyan csapat vagyunk, amely imádja a futballt, s remekül tudunk összedolgozni az esetek többségében, de csapatként ma ők voltak a jobbak.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ, A-CSOPORT

Ajax (holland)–Napoli (olasz) 1–6 (Kudus 9., ill. Raspadori 18., 47., Di Lorenzo 33., Zielinski 45., Kvarachelija 63., Simeone 81.)
Kiállítva: Tadics (Ajax, 73.)

A csoport másik mérkőzésén
Liverpool FC (angol)–Rangers FC (skót)2–0
ide kattintva olvashat a mérkőzésről

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 3 3

13–2 +11 9
2. Liverpool 3 2
1 5–5 0 6
3. Ajax 3 1
2 6–8 –2 3
4. Rangers 3

3 0–9 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik