Bajnokok Ligája: Orban helyett Orbán a mezen

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.02.17. 23:25
null
Willi Orbán’s name previously without the accent… (Photo: AFP)<br />
Korábban hírt adtunk arról, hogy Willi Orbán magyar válogatott mezének hátára – az ő határozott kérésére – ékezettel került föl a Kaiserslauternben született, magyar apától és lengyel anyától származó futballista vezetékneve. Nos, kedd óta immár a Bajnokok Ligája hivatalos adatbázisában is ott van a kis vessző az a betűn Willi Orbán nevében.

 

You can read this article in English here!

Ez két dolgot biztosan jelent: egyrészt bizonyos, hogy ugyanígy szerepel a játékos mezén, hiszen a BL-protokoll szerint a pontos egyezést időről időre ellenőrizni kell, másrészt minden hivatalos UEFA-kiadványban és -felületen, internetes és televíziós feliratban immár automatikusan így használja a rendszer az RB Leipzig 18-szoros magyar válogatott védőjének nevét.

„Valóban, a mezfeliratok és a televíziós grafika mérkőzés előtti kötelező egyeztetésekor egyetlen apróságot kellett korrigálni, mégpedig a hivatalos adatbázisban is ékezet került Willi Orbán vezetéknevére” – mondta a Nemzeti Sportnak a Leipzig–Liverpool találkozóra kijelölt UEFA-sajtófőnök, Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője.

Lapunk úgy tudja, hogy ezúttal is, akárcsak a válogatottnál, maga a labdarúgó kérte a változtatást, ami jól nyomon követhető két fényképünkön: az első decemberben készült, a Leipzig–Manchester United BL-csoportmeccsen, a második a kedd esti, budapesti találkozón.

…és Willi Orbán immár ékezetes feliratú mezben (Fotó: Török Attila)
…és Willi Orbán immár ékezetes feliratú mezben (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik