„Akárkivel is mérkőzünk meg, tovább szeretnénk jutni” – Hajnal Tamás a BL-sorsolásról

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 16:25
Hajnal Tamás szerint fontos, hogy a Ferencváros előnyt szerezzen hazai pályán (Fotó: fradi.hu)
Mint ismert, a magyar bajnok Ferencváros a walesi The New Saints és a montenegrói FK Decsics párharcának továbbjutójával találkozik majd a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. A szerdai sorsolást követően a klub sportigazgatója, Hajnal Tamás mondta el véleményét, de az újonnan kinevezett vezetőedző, Pascal Jansen is beszélt az esélyekről.

„Első alkalommal fordul elő, hogy csak a második selejtezőkörben csatlakozunk a legrangosabb kupasorozathoz. Örülünk, hogy az elmúlt évekbeli szereplésünkkel ki tudtuk ezt vívni. Nagy büszkeség ez számunkra, de egyben felelősség is kezdte értékelését a Ferencváros hivatalos honlapjának Hajnal Tamás. – Mindig izgalmas pillanatok ezek, hiszen minden Fradi-drukker azt várja, hogy ki ellen játsszuk majd az új idény első tétmeccseit. Ami a lehetséges ellenfeleinket illeti, bármelyik gárda is jut tovább, a lehető legnagyobb tisztelettel kell hozzájuk állni. A következő napokban a szakmai stábnak alaposan fel kell térképeznie mind a walesi, mind pedig a montenegrói együttest, erre kiváló lehetőséget ad az a két találkozó, amit egymás ellen vívnak majd az első selejtezőkörben. Meglátjuk, kivel találkozunk majd a második fordulóban. Nem kérdés, akárkivel is mérkőzünk meg, tovább szeretnénk jutni.”

A zöld-fehérek nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Pascal Jansen is elmondta véleményét a sorsolásról: „Örülök, hogy végre kiderült, melyik két csapat közül kerül ki az ellenfelünk. Ennek tudatában el tudjuk végezni a házi feladatunkat és felkészülhetünk erre a két nagy mérkőzésre. A hazai meccs meghatározó lesz a párharc kimenetelét illetően. Fontos a jó rajt! Szeretnénk jó eredménnyel megkezdeni az idényt és a nemzetközi szereplésünket. Célunk, hogy előnnyel utazzunk az idegenbeli visszavágóra.”

„A két ország futballkultúrája különbözik egymástól – tért át a két nemzet stílusára a holland szakember. – A walesi labdarúgást sokkal inkább a direkt játék jellemzi. A montenegrói focisták nagyon technikásak. Mindkét országra jellemző, hogy szenvedélyesen szereti a labdarúgást. A mi feladatunk, bármelyik együttes is lesz az ellenfelünk, hogy maximálisan felkészüljünk a párharcra. Mi vagyunk a Ferencváros, el kell végeznünk a feladatunkat. Egyértelműen az a célunk, hogy továbbjussunk a következő körbe.”

Jansen azt is elmondta, hogy remekül érzi magát új csapatánál, a játékosok keményen dolgoznak és az orvosi vizsgálatok igazolták, hogy jó fizikai állapotban is vannak: „Három napot edzettünk zsinórban, azt tapasztaltam, hogy a játékosaim mentalitása és hozzáállása kiváló. Az első benyomásaim rendkívül pozitívak” – fogalmazott a Ferencváros klubhonlapjának.

„Az kétségtelen, hogy mindkét csapatot nagyon komolyan kell venni, még akkor is, ha nem nagy nevekről van szó. Nagyon fel kell készülnünk és tanulva az elmúlt évnek a kudarcából, mindenképpen meg kell tudjuk oldani a feladatot, bármelyik is legyen az” – jelentette ki Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornának, hozzátéve, hogy a walesi együttest jobban ismeri, mint a montenegróit.

A sportvezető megjegyezte, hogy nagyon fontos számukra a második selejtező kör, mert egy siker ebben a szakaszban azt jelentené, hogy ősszel biztosan valamelyik európai sorozat csoportkörében szerepelhetnének. Ugyanakkor kiemelte, az FTC célja, hogy a BL-ben jusson el a csoportkörig.

orosz pál: mindkét csapatot nagyon komolyan kell venni

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik