BL: micsoda finis! Gól a 92. percben, továbbjutást érő tizenegyesvédés a 102.-ben!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.01. 21:32
null
Andraz Sporar (jobbra) mindkét mérkőzésen kulcsember volt az athéni csapatban (Fotó: Panathinaikosz Facebook)
Kleinheisler László csapata, a Panathinaikosz hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott az ukrán Dnipro-1 ellen kedd este, és ez elég volt ahhoz, hogy bejusson a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába. A magyar válogatott középpályás a 79. percben lépett pályára csereként. Az Arisz Limassol Mezőkövesden is nagyon megverte a BATE Boriszovot, az Olimpija Ljubljana óriási csatában, drámai finist követően ejtette ki a Ludogorecet, és továbbjutott a Slovan is.

 

Artem Dovbik szép cselek után lőtt gólja (VIDEÓ ITT!) és Eduard Szarapij találata révén fordított a Dnipro-1, a hajrá kezdetére felcsillant a remény az ukrán csapat előtt. Csakhogy az első meccsen is a kapuba találó Andraz Sporar a 70. percben megszerezte a második gólját, ráadásul a 76. percben emberelőnybe is került a Panathinaikosz – innen már nem volt visszaút.

Kleinheislerék a francia Olympique Marseille ellen játszanak a következő körben.

Mezőkövesden is gólzáport rendezett az Arisz Limassol: az első meccsen hatszor a kapuba találó ciprusiak – kispadjukon egy fehérorosz vezetőedzővel, Alekszej Spilevszkijjel – most öt gólt szereztek a BATE ellen, amely az UEFA tiltása miatt nem játszhat hazájában (mint ismert, Fehéroroszország asszisztál az orosz hadsereg Ukrajna elleni agressziójához).

Különleges végjátékba torkollott az Olimpija Ljubljana–Ludogorec meccs. A mérkőzés eleji gólváltás nyomán úgy tűnt, hosszabbítás lesz, ám az Olimpija képes volt élni az emberelőny nyújtotta lehetőséggel. A vendégcsapat spanyol védője, Son piros lapot kapott a 82. percben, és tíz perccel később a csapatkapitány, Timi Elsnik egy lapos szöglet után szép lövéssel megszerezte második gólját is. A bolgár bajnoknak volt még egy esélye, a 102. percben Kiril Deszpodov tizenegyest rúghatott, csakhogy Matevz Vidovsek kivédte a lövését – ezzel továbbjutott a szlovén bajnok!

ELSNIK GYŐZTES GÓLJA


VIDOVSEK VÉDÉSE


Zuberu Sharani 66. percben szerzett gólja után összesítésben már hárommal vezetett a Slovan a Zrinjski ellen, csakhogy a vendégek nem adták fel, a 93. percben egyenlítettek – a hosszabbításhoz szükséges harmadik gólra már nem futotta az erejükből. A keddi BL-játéknap többi továbbjutójához hasonlóan a pozsonyiak mindenképpen csoportkörösek lesznek ősszel, már csak az a kérdés, melyik sorozatban.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ – keddi mérkőzések
NEM BAJNOKI ÁG
Panathinaikosz (görög)–Dnipro-1 (ukrán) 2–2
(Sporar 15., 70. ill. Dovbik 24., Szarapij 54.)
Továbbjutott: a Panathinaikosz, 5–3-as összesítéssel
BAJNOKI ÁG
BATE Boriszov (fehérorosz)–Arisz Limassol (ciprusi) 3–5 (Gromiko 25. – 11-esből, Martinov 48., Laptyev 90+3., ill. Babicka 8., Gomis 26., Caju 35., Bengtsson 56., Stepinski 74.)
Továbbjutott:
az Arisz, 11–5-tel
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Ludogorec (bolgár) 2–1 (Elsnik 18., 90+2., ill. Deszpodov 15.)
Továbbjutott: az Olimpija, 3–2-vel
Slovan Bratislava (szlovák)–Zrinjski Mostar (bosnyák) 2–2 (Csavrics 5., Sharani 66., ill. H. Barisic 75., Ivancic 90+3.)
Továbbjutott:
a Slovan, 3–2-vel

A szerdai program
16.00:
Asztana (kazah)–Dinamo Zagreb (horvát)
18.00: Qarabag (azeri)–Raków Czestochowa (lengyel)
19.00: Genk (belga)–Servette (svájci)
19.00: Häcken (svéd)–KÍ (feröeri)
19.00: Molde (norvég)–HJK (finn)
19.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Sheriff Tiraspol (moldovai)
20.00: Köbenhavn (dán)–Breidablik (izlandi)
20.30: Galatasaray (török)–Zalgiris Vilnius (litván)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik